top icon
Κόσμος

H Cupra μεταφέρει το DNA της στη θάλασσα

Η σχεδίαση του De Antonio Yachts D28 είναι εμπνευσμένη από τα εμβληματικά στοιχεία του Cupra Formentor και είναι πρόδρομος της παρουσίασης μιας ειδικής περιορισμένης έκδοσης D28 στα τέλη της χρονιάς.

Η Cupra συνεχίζει να προχωρά προς τον στόχο της να δημιουργήσει ένα σύμπαν εμπειριών γύρω από το αυτοκίνητο. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους στην διαδικτυακή εκδήλωση της τρίτης επετείου της τον περασμένο Φεβρουάριο, η ισπανική εταιρεία και η De Antonio Yachts παρουσίασαν το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Οι δύο σχεδίασαν από κονού το De Antonio Yachts D28 Formentor, ένα γιοτ υψηλής απόδοσης εμπνευσμένο από το πρώτο μοντέλο που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί μοναδικά για την εταιρεία, το Formentor.

Αυτό το εκθεσιακό σκάφος είναι μια μοναδική σχεδιαστική άσκηση που θα θέσει τα θεμέλια για το λανσάρισμα μιας ειδικής περιορισμένης έκδοσης, του D28 στα εμβληματικά χρώματα και φινιρίσματα CUPRA, στα τέλη του 2021.

Το αποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας μεταξύ της CUPRA και του ναυπηγείου με έδρα τη Βαρκελώνη είναι ένα εκθεσιακό σκάφος 400PS, ικανό να αγγίξει τελική ταχύτητα 40 κόμβων. Η εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει για τις απλές γραμμές και τον δυναμικό της χαρακτήρα, ενώ το χρώμα Petrol Blue με φινιρίσματα σε χρώμα χαλκού, προσθέτουν κομψότητα και sportiness.

Το De Antonio Yachts D28 Formentor εκτίθεται στη Marina Vela στο λιμάνι της Βαρκελώνης μαζί με το CUPRA Formentor VZ5, μια ειδική περιορισμένη έκδοση του CUV υψηλής απόδοσης εξοπλισμένη με πεντακύλινδρο κινητήρα 390PS, από την οποία μόνο 7.000 μονάδες θα παραχθούν.

Το De Antonio Yachts D28 Formentor έχει μήκος 7,99 μέτρα, με δυνατότητα προσθήκης πλατφόρμας μισού μέτρου. Η εξωτερική σχεδίαση διακρίνεται από μια ξεχωριστή γάστρα χρώματος Petrol Blue, αρκετές πινελιές σε μαύρο χρώμα και ανθρακονήματα μαζί με μια σειρά από διακριτικά στοιχεία, προσθέτοντας κομψότητα και sportiness στη τιμονιέρα.

Η γάστρα με βαθύ V επιτρέπει στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα έως 40 κόμβους καθώς και ομαλή πλεύση. To πλάτος του σκάφους και η κατανομή βάρους παρέχουν ευρύχωρο κατάστρωμα και σταθερότητα.

Η διάταξη όγκων επιτρέπει άνετη μετακίνηση γύρω από την περίμετρο. Ολόκληρο το κατάστρωμα είναι στο ίδιο επίπεδο, χωρισμένο σε διαφορετικούς χώρους, sundeck με καθίσματα και τραπέζια τόσο εμπρός όσο και πίσω και περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Ο υψηλός βαθμός χρήσης του χώρου προσφέρει ασύγκριτη αίσθηση ευρυχωρίας, με μέγιστη χωρητικότητα έως και δέκα ατόμων.

Η Cupra στοχεύει να συνεργαστεί με μάρκες που ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική γλώσσα και να μοιραστεί τον τρόπο δημιουργίας εμπειριών. Στη δέσμευσή της να δημιουργήσει αποκλειστικές και περιορισμένες συλλογές προϊόντων που αντιπροσωπεύουν το lifestyle της μάρκας, η Cupra συνεργάστηκε επίσης με την εταιρεία φωτισμού Marset για να δημιουργήσει το Chispa by Marset for Cupra, έναν επαναφορτιζόμενο, ασύρματο λαμπτήρα.

Η Cupra παρουσίασε επίσης μια αποκλειστική συλλογή sneakers με τη διεθνή μάρκα μόδας Mikakus. Η Mikakus x Cupra είναι επίσης εμπνευσμένη από τη σχεδίαση του Formentor. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναπτύξει αποκλειστικές συλλογές τσαντών, αξεσουάρ, καθώς και γυαλιά ηλίου με τις μάρκες μόδας TRAKATAN και L.G.R. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ