top icon
Επικαιρότητα

H Dacia αποκαλύπτει το πρωτότυπο Bigster

Η Dacia αποκάλυψε σήμερα τη μελλοντική στρατηγική της για τα προσεχή 5 χρόνια και παράλληλα το Bigster, ένα πρωτότυπο που ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV μοντέλων.

Στα πλαίσια των σημερινών ανακοινώσεων του Groupe Renault, η Dacia παρουσίασε για πρώτη φορά ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο με την ονομασία Bigster. Και παράλληλα τη στρατηγική της για τα προσεχή 5 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη στενών επιχειρηματικών σχέσεων με την ομόσταβλη Lada.

«Η Dacia θα παραμείνει η Dacia, προσφέροντας πάντα μια αξιόπιστη, αυθεντική πρόταση με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Με τη δημιουργία της επιχειρηματικής μονάδας Dacia-Lada, θα αξιοποιήσουμε πλήρως την αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B, θα ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας και θα αυξήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την ελκυστικότητα των προϊόντων μας. Θα έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να φέρουμε πιο ψηλά τη μάρκα, με το Bigster Concept να πρωτοστατεί», δήλωσε ο CEO των Dacia και Lada, Denis Le Vot.

Dacia Bigster Concept

Οι νέοι στόχοι της Dacia για τα προσεχή χρόνια συνοψίζονται στις παρακάτω δράσεις και τομείς:

  • στην αποτελεσματική και πειθαρχημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων
  • στην ενιαία επιχειρηματική δράση των Dacia-Lada με στοχευμένη τεχνολογική υποστήριξη, που θα αυξήσει τις δυνατότητες συνεργασίας τους
  • στη χρήση της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας CMF-B που θα επιτρέψει στην Dacia και τη Lada να χρησιμοποιούν εφεξής 1 πλατφόρμα (από 4 που είναι σήμερα) και 11 τύπους αμαξώματος (από 18 που είναι σήμερα). Τα νέα οχήματα που θα βασίζονται στο δάπεδο αυτό θα μπορούν να είναι διαθέσιμα τόσο με κινητήρες εναλλακτικών μορφών ενέργειας όσο και με υβριδικούς
  • στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής γκάμας, με τα νέα Sandero και Logan, το Duster και το νέο Spring να πρωτοστατούν
  • στην έλευση 3 νέων μοντέλα μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν έως το 2025
  • στην πρεμιέρα του ενός μοντέλου στο segment C, το οποίο «φωτογραφίζει» σήμερα το Bigster Concept.

Dacia Bigster Concept

Όσον αφορά το τελευταίο, η Dacia δεν δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικές πληροφορίες περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι η έκδοση παραγωγής θα έχει μήκος 4,6 μ. αποτελώντας μία ακόμα πρόταση στην κατηγορία των SUV μοντέλων που θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο πάνω από το Duster.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ