top icon
Επικαιρότητα

H Daimler διευρύνει τη συνεργασία της με την κινεζική CATL στον τομέα των μπαταριών

Η Daimler ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνει τη συνεργασία της με την κινεζική εταιρεία μπαταριών CATL ούτως ώστε ο γερμανικός κολοσσός να έχει σύντομα στη διάθεσή του μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν αυτονομία 700 χλμ.

Αυτή τη στιγμή η Daimler έχει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές μπαταριών, όπως οι κορεάτικες εταιρείες LG Chem, SK Innovation και Farasis Energy, ταυτόχρονα με την κινεζική CATL.

Η σημερινή ανακοίνωση για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο εταιρειών αφορά την παροχή στον γερμανικό όμιλο ολοκληρωμένων συστημάτων μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Σκοπεύουμε να αποτελέσομε τους ηγέτες στις τεχνολογίες μπαταριών, οπότε συνδυάζουμε τώρα τη δική μας εμπειρία στην έρευνα και την εξέλιξη με σημαντικούς συνεργάτες» δηλώνει η Daimler.

Η συνεργασία των CATL και Daimler έχει ως στόχο τη συντόμευση του χρόνου έρευνας και εξέλιξης στον τομέα των μπαταριών – αλλά πρωτίστως την κατασκευή μπαταριών με αυτονομία έως και 700 χλμ. που θα μειώσει σημαντικά τη συχνότητα των επαναφορτίσεων των συσσωρευτών ενέργειας στα EV της Daimler.

Από τη μεριά της, η CATL ανακοίνωσε ότι για την κατασκευή των μπαταριών θα χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική.

Οι πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας στον τομέα των μπαταριών ανήλθαν πέρσι σε 40,25 GWh.

Με έδρα το Ningde της Κίνας, η CATL απασχολεί περισσότερους από 26.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο από το 2019 και διαθέτει θυγατρικές στο Πεκίνο, στην Liyang (επαρχία Jiangsu), στο Xining (επαρχία Qinghai) και στο Yibin (επαρχία Sichuan), καθώς και σε Μόναχο (Γερμανία), Παρίσι (Γαλλία), Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) και Βανκούβερ (Καναδάς). Επιπλέον, η εταιρεία κατασκευάζει αυτή τη στιγμή ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Arnstadt της Γερμανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ