22 Ιουλ 2018

H έκδοση Jota της Lamborghini Aventador «πάει» για νέο ρεκόρ στο ‘Ring (+video)

Η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη και κορυφαία έκδοση της Avantador θα συνοδεύεται από το εμβληματικό όνομα Jota και πως η απόλυτη επίδοση στο Nurburgring αποτελεί για αυτήν ζήτημα… υψίστης σημασίας.

Lamborghini Aventador SV J

«Aventador SV J meets the Nurburgring». Αυτός είναι ο τίτλος του ολοκαίνουργιου teaser βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο πριν λίγα 24ωρα η Lamborghini καταδεικνύοντας με τον πλέον γλαφυρό» τρόπο ότι η νέα SV J, η κορυφαία με άλλα λόγια έκδοση του «μεγάλου» τους κουπέ είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο νέος βασιλιάς του ‘Ring παίρνοντας έτσι την… εκδίκησή της από την Porsche 911 GT2 RS των 700 ίππων, η οποία κατάφερε πριν δέκα μήνες να «γράψει» χρόνο 6:47.30 στην Πράσινη Κόλαση (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της εν λόγω επίδοσης) εκθρονίζοντας τότε από τη θέση Νο 1 την ομόσταβλη Lamborghini Huracan Performante.

Η νέα SV J, η οποία έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το εμβληματικό όνομα Jota, θα τροφοδοτείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από τον γνώριμο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων της Lamborghini, που αναμένεται να αποδίδει περί τους 790 ίππους. Σε σχέση με την Aventador S, οι Ιταλοί αναμένεται να βελτιώσουν στη νέα Jota την αεροδυναμική απόδοση της κατασκευής, ενώ κατά τι μειωμένο αναμένεται να είναι και το βάρος της.

Πηγές του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ήδη πως η ήδη καταγεγραμμένη επίδοση της νέας Aventador SV J στο Nurburgring κυμαίνεται κοντά στο 6:45, δηλαδή σχεδόν 2 δλ. πιο κάτω από το χρόνο-ρεκόρ της υπερτροφοδοτούμενης και πισωκίνητης, ασφαλώς, 911 GT2. Δε μένει παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Lamborghini, συνοδεία βέβαια των απαραίτητων οπτικοακουστικών πειστηρίων της όποιας επίδοσης της SV J στο ‘Ring._Χ.Α.

Προς το παρόν, ας πάρουμε μία γεύση από το teaser βίντεο των Ιταλών

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Lamborghini Aventador SV J