top icon
Επικαιρότητα

H FCA επενδύει 700 εκ. € για την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500

Η FCA έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στη μονάδα κατασκευής οχημάτων του Mirafiori, προκειμένου η τελευταία να υποδεχτεί την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Fiat 500.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Chief Operating Officer Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής της FCA, Pietro Gorlier, ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος θα επενδύσει κεφάλαια ύψους 700 εκ. ευρώ για την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Fiat 500. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε σχετικές δηλώσεις του χθες, οι πρώτες κινήσεις αναβάθμισης στη μονάδα κατασκευής οχημάτων του Mirafiori έχουν ήδη ξεκινήσει ούτως ώστε όλα να είναι έτοιμα για το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου 500e – όπως πιθανόν θα αποκαλείται το νέο, μικρό EV μοντέλο της Fiat – από το δεύτερο μισό του 2020 και μετά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο Fiat 500e θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα παραμένοντας όμως πιστό σε επίπεδο σχεδίασης στη γνώριμη αισθητική φυσιογνωμία της οικογένειας «500».

Η ιταλική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το ηλεκτροκίνητο «500» στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Στόχος της Fiat είναι η παραγωγή του να ανέλθει αρχικά σε ετήσια βάση στις 80.000 μονάδες.

Τα 700 εκ. € που θα επενδυθούν στο Mirafiori αποτελούν ένα μόλις «κομμάτι» του κονδυλίου ύψους 6 δις ευρώ το οποίο η FCA σκοπεύει να διαθέσει εντός Ιταλίας για την ενίσχυση στα πάτρια εδάφη του κατασκευαστικού αποτυπώματός της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ