Επικαιρότητα Κόσμος

H FCA επενδύει στην Ιταλία 1 δις € για την κατασκευή της Alfa Romeo Tonale και του υβριδικού Fiat Panda

Την αποκάλυψη έκαναν εκπρόσωποι των εργαζομένων του ομίλου προσδιορίζοντας συγχρόνως και την ακριβή τοποθεσία στην οποία θα παράγεται η νέα Alfa Romeo Tonale και η υβριδική έκδοση του Fiat Panda.

Η FCA θα επενδύσει σχεδόν 1 δις € για να ξεκινήσει την παραγωγή της υβριδικής Tonale, του νέου κόμπακτ SUV μοντέλου της Alfa Romeo, καθώς και της υβριδικής έκδοσης του Fiat Panda στο εργοστάσιο του Pomigliano που βρίσκεται στην Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.

Η επένδυση αποτελεί μέρος του σχεδίου της FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι και αφορά στις επενδύσεις ύψους 5 δις € στην Ιταλία έως το 2021 που θα συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη και παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλα του αμερικανο-ιταλικού ομίλου. Κίνηση που θα εξασφαλίσει πως τα «εγχώρια» εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της FCA θα αξιοποιήσουν σε καλύτερο βαθμό την παραγωγική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τεσσάρων εργατικών συνδικάτων, αλλά και δηλώσεις εκπροσώπων του ομίλου, η FCA θα ξεκινήσει στο Pomigliano την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής στις αρχές του επόμενου έτους. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του υβριδικού Fiat Panda αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ εκείνη της Tonale ένα χρόνο αργότερα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα φέτος, η FCA δήλωσε ότι θα εενδύσεει 700 εκ. € για να ξεκινήσει την κατασκευή της γραμμής παραγωγής του νέου Fiat 500 στο εργοστάσιό της στο εμβληματικό εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, με την παραγωγή του μοντέλου να αρχίζει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεύτερο τρίμηνο του 2020. Μέσα στην ίδια χρονιά, θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις των υβριδικών εκδόσεων των Jeep Compass, Jeep Renegade και Maserati Levante._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου