Επικαιρότητα Κόσμος

H FCA θα κατασκευάζει σύντομα 1.000.000 μάσκες ανά μήνα

Στη μάχη απέναντι στο νέο κορονοϊό ρίχνονται όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Και εν προκειμένω η Fiat Chrysler Automobiles.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Mike Manley, ανακοίνωσε με ηλεκτρονική επιστολή προς τους υπαλλήλους του αμερικανο-ιταλικού ομίλου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεισφέρει στη μάχη απέναντι στο νέο κορονοϊό, καθώς ένα από τα εργοστάσια του στην Ασία θα δεχθεί τις απαραίτητες αλλαγές μέσα στις επόμενες μέρες ώστε να κατασκευάζει μάσκες για χρήση από υγειονομικό προσωπικό.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Gianluca Ficco, εκπροσώπου του σωματίου εργαζομένων UΙLM της FCA:

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την παύση εργασιών των σημερινών εγκαταστάσεων για να αποκτήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.»

Ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οι FCA και Ferrari δήλωσαν βροντερό «παρών» προκειμένου να κατασκευάσουν στις εγκαταστάσεις τους σε αγαστή συνεργασία με την Siare Engineering αναπνευστήρες και επιμέρους εξαρτήματά τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, στη Μ. Βρετανία, οι McLaren και Nissan είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις υπό την καθοδήγηση των αεροναυπηγών της εταιρείας Meggitt.

Από τη μεριά της, η VW δήλωσε πως έχει συστήσει ήδη μία ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών, η οποία μελετά τρόπους ώστε να αξιοποιηθούν τόσο οι διαθέσιμες πρώτες ύλες, όσο και οι 3D εκτυπωτές του ομίλου, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν σε αριθμό τους 125.

«Ο υγειονομικός εξοπλισμός αποτελεί ένα νέο πεδίο για εμάς. Όμως, μόλις κατανοήσουμε τις ανάγκες και έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα σχέδια, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε [στην κατασκευή αναπνευστήρων]», δήλωσαν εκπρόσωποι της μητρικής εταιρείας του VW Group, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως τα πρώτα εξαρτήματα έχουν ήδη τυπωθεί σε συνεργασία μάλιστα με τους μηχανικούς και σχεδιαστές της ομόσταβλης Skoda.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η BMW δήλωσε πως «η παραγωγή εξαρτημάτων με χρήση 3D εκτυπωτών είναι πιθανή».

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι Tesla και SpaceX έχουν δηλώσει πως είναι έτοιμες να βοηθήσουν. Την ίδια στιγμή, η GM δήλωσε πως συνεργάζεται ήδη με την Ventec Life Systems με στόχο την αύξηση του ρυθμού κατασκευής αναπνευστήρων στις ΗΠΑ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου