top icon
Επικαιρότητα

H FCA θέλει να «μπλοκάρει» το Mahindra Roxor στις ΗΠΑ

Η προφανής ομοιότητα του Mahindra Roxor με τα μοντέλα της Jeep αποτελεί το βασικό λόγο που η FCA επιχειρεί να «μπλοκάρει» τη διάθεσή του ινδικού μοντέλου στην αγορά των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η FCA κατάθεσε την 1η Αυγούστου ένα επίσημο αίτημα στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι το Mahindra Roxor υιοθετεί πολλά από τα γνωρίσματα των αυτοκινήτων της Jeep, όπως είναι η «το τετράγωνο σχήμα του αμαξώματος και οι κάθετες γρίλιες της μάσκας στο πίσω μέρος που τελειώνει περίπου στο ίδιο ύψος με το καπό».

Σε άλλο σημείο του παραπόνου της, η FCA αναφέρονται τα εξής:

«Είναι σχεδόν ταυτόσημο αντίγραφο του εμβληματικού σχεδιασμού της Jeep. Στην πραγματικότητα, το προϊόν έγινε στα πρότυπα του Willys Jeep».

Το SUV της ινδικής εταιρείας έχει μήκος 3.759 χλστ. και πλάτος 1.574 χλστ., τιμές μικρότερες κατά 480 χλστ. και 303 χλστ., αντίστοιχα, σε σχέση με εκείνες ενός 2πορτου Wrangler. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας κινητήρας ντίζελ με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, που δεν ξεπερνά σε απόδοση τους 62 μόλις ίππους. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ η τιμή του αγγίζει τα 15.000 δολάρια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ