top icon
Επικαιρότητα

H Ferrari εκπονεί για τους εργαζόμενους της το πιλοτικό πρόγραμμα «Back on Track»

Αμέσως μόλις ανοίξουν τα εργοστάσια της στην Ιταλία, η Ferrari είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ ένα σχέδιο δράσης με την ονομασία «Back on Track», σύμφωνα με το οποίο όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν, καθώς και οι οικογένειές τους, θα μπορούν να παρακολουθούνται με στόχο τον καλύτερο έλεγχό τους σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η Ferrari δήλωσε ότι το πλάνο «Back on Track», το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα, σχεδιάστηκε με ένα και μόνο κριτήριο: να δημιουργήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Ως γνωστόν, η Ferrari έκλεισε τα εργοστάσια της σε Maranello και Modena, στη βόρεια περιοχή της Emilia-Romagna, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των ανθρώπων της, η αναστολή των λειτουργιών τους θα λάβει τέλος μετά την 14η Απριλίου, υπό δύο όμως προϋποθέσεις: η πρώτη αφορά στην επάρκεια στην εφοδιαστική της αλυσίδα και η δεύτερη στη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Back on Track», η Ferrari δήλωσε ότι θα προσφέρει στους εργαζόμενους της, στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στο προσωπικό των προμηθευτών της που εργάζεται στα εργοστάσιά της, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν σε εθελοντική βάση και με φόντο τον διαβόητο ιό τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος.

Επίσης, κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου προκειμένου να λαμβάνει υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης σε σχέση με την παρακολούθηση τυχόν συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον νέο ιό. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ferrari δήλωσε ότι η εν λόγω εφαρμογή (app) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την παρακολούθηση των επαφών των εμπλεκομένων στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Σε επιστολή προς τους μετόχους της Exor, ο επικεφαλής της τελευταίας, John Elkann, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ferrari, δήλωσε ότι η εταιρεία σέβεται απόλυτα την προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και πως η χρήση της εφαρμογής θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση καθώς και στον περιορισμό της εμφάνισης νέων κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.

Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος της Ferrari εντοπιστεί θετικός στο νέο κορονοϊό, η εταιρεία θα του παράσχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και καταλύματα κατάλληλα για αυτο-απομόνωση, σε συνδυασμό με ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη.

Το εγχείρημα «Back on Track» υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές, όπως χαρακρηριστικά δήλωσαν οι ιθύνοντες της Ferrari.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ