top icon
Επικαιρότητα

H Ferrari εξηγεί πως λειτουργεί η υβριδική μονάδα της SF90 Stradale [+video]

Με ένα σύντομο αλλά αρκούντως αναλυτικό βίντεο η Ferrari μας «ξεναγεί» στα μυστικά της υβριδικής μονάδας των 1.000 ίππων της νέα SF90 Stradale.

Όπως πολλάκις έχε αναφερθεί στο παρελθόν, η νέα Ferrari SF90 Stradale ενσωματώνει την τεχνογνωσία των Ιταλών από τους αγώνες και δη από την F1 παίρνοντας κίνηση από έναν V8 bi-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει από μόνος του 780 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. έχοντας πλέον αυξημένη χωρητικότητα στα 3.990 κ.εκ. (195 ίπποι/λίτρο) χάρη στην διευρυμένη στα 88 χλστ. διαδρομή του. Οι… εναπομείναντες 220 ίπποι ώστε το άθροισμα να φτάνει το «1.000» προσφέρονται από τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες, με τον πρώτο (MGUK – Motor Generator Unit Kinetic) να βρίσκεται πίσω, ανάμεσα στον θερμικό κινητήρα των 3,9 λίτρων και το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων των Ιταλών, το οποίο εξασφαλίζει έως και 33% ταχύτερες αλλαγές σε σχέση με εκείνο της 488 Pista, και τους άλλους δύο στον εμπρός άξονα. Κάτι που καθιστά την υβριδική Scuderia Ferrari 90 Stradale, ένα τετρακίνητο hypercar.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως λειτουργεί η θερμική μονάδα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες του

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ