top icon
Κόσμος

H Ferrari «κοστίζει» περισσότερο από τη Stellantis

Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Ferrari ξεπέρασε εκείνη της Stellantis.

Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Ferrari έχει ξεπεράσει εκείνη της Stellantis, του ομίλου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την Fiat, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν ήταν η μητρική εταιρεία της πιο εμβληματικής μάρκας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

Φέτος, η αξία της μετοχής της Ferrari ανέβηκε ποσοστιαία κατά 34%, επίδοση που ξεπέρασε τις αντίστοιχες όλων των εισηγμένων στις διεθνείς αγορές ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της αποτίμησης της στα 49,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τα 47,1 δισεκατομμύρια ευρώ της αντίστοιχης της Stellantis, γεγονός που καθιστά το cavallino rampante μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Ferrari

Από την απόσχιση της Ferrari από τη Fiat το 2015, η συνολική απόδοση της μετοχής της ιταλικής εταιρείας υπερβαίνει το 500%. Κατά την ίδια περίοδο, οι αποδόσεις, κατά μέσο, για τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη κυμάνθηκαν στο 50%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.

Η Exor, η εταιρεία holding της οικογένειας Agnelli, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής τόσο στη Stellantis όσο και στη Ferrari.

Ενώ η Ferrari επωφελείται και χρηματιστηριακά από την αύξηση της ζήτησης για τα σπορ αυτοκίνητά της, οι μετοχές της Stellantis δέχονται πιέσεις αντανακλώντας μια επικείμενη ύφεση λόγω του πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων.

Οι 14 μάρκες που εσωκλείονται στους κόλπους της Stellantis περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Peugeot, Citroen, DS, Opel και Chrysler.

Πέρσι, οι συνολικές πωλήσεις της Stellantis παγκοσμίως ανήλθαν στις 5,78 εκατομμύρια μονάδες. Την ίδια περίοδο, η Ferrari ταξινόμησε μόλις» 13.221 νέα οχήματα.

Ferrari Roma Spider

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ