top icon
Επικαιρότητα

H Ferrari σταματά την παραγωγή της GTC4 Lusso

Η Ferrari βάζει οριστικά στο ράφι την GTC4 Lusso στρώνοντας, τρόπον τινά, το χαλί για το νέο SUV του cavallino rampante που θα παρουσιαστεί το 2022.

Σε σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε το ιταλικό εργοστάσιο αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Ακολουθώντας το 5ετές προϊοντικό πλάνο της εταιρείας που ανακοινώθηκε το 2017 και τον κύκλο ζωής κάθε μοντέλου μας, η Ferrari σταμάτησε την παραγωγή των GTC4 Lusso και GTC4 Lusso T». Η GTC4 Lusso παρουσιάστηκε το 2016 ως ο αντικαταστάτης της FF αποτελώντας εν πολλοίς το πιο ευρύχωρο (4θέσιο γαρ) και πρακτικό μοντέλο στη γκάμα της Ferrari. Την κίνηση χάριζε ο V12 κινητήρας των 6,2 λίτρων των Ιταλών, ο οποίος μετέδιδε την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Το 2018, οι Ιταλοί εισάγουν την «βασική» έκδοση GTC4 Lusso T, η οποία έπαιρνε κίνηση από μια διαφορετική εκδοχή του V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων της California T – αυτή ήταν και η πρώτη έκδοση του μοντέλου με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Από το λανσάρισμά του, έως και σήμερα, το 4θεσιο shooting brake μοντέλο της Ferrari έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 1.496 αγοραστών στην Ευρώπη. Όπως όλα μαρτυρούν, εφεξής το ιταλικό εργοστάσιο θα στρέψει την προσοχή του στο πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της διάσημης εταιρείας από το Μαρανέλο: την Purosangue.

Παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις τους αναφορικά με τις κινητήριες μονάδες της Purosangue, βέβαιο είναι ότι, πέραν μιας 12κύλινδης έκδοσης, την κίνηση θα παρέχει και ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα έχει ως σημείο αναφοράς έναν V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της εταιρείας, η Purosangue θα είναι ένα SUV μήκους πέντε περίπου μέτρων που θα διαφέρει σε σχέση με τις συνηθισμένες, έως τώρα, προτάσεις της κατηγορίας πραγματοποιώντας την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στο 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ