Επικαιρότητα Κόσμος

H Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το 2025

Ο CEO της Ferrari ξεκαθάρισε ότι το cavallino rampante θα εντάξει στις τάξεις του ένα ηλεκτρικό μοντέλο όχι νωρίτερα από το 2025.

Η πορεία της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας προς την ηλεκτροκίνηση δείχνει να είναι πλέον αναπόφευκτη, γεγονός που μοιραία δεν θα μπορούσε να αφήσει «ασυγκίνητους» τους παραδοσιακούς κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα είχαν ταυτίσει το… είναι τους με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όπως την Ferrari, εν προκειμένω, η οποία ανακοίνωσε σήμερα δια στόματος του CEO της, Luis Camilleri, ότι η πρώτη ηλεκτρική δημιουργία από το Μαρανέλο θα δει το φως της δημοσιότητας όχι νωρίτερα από το 2025.

«Η τεχνολογία των μπαταριών δεν βρίσκεται ακόμα εκεί που θα ‘πρεπε. Υπάρχουν ακόμα σημαντικά θέματα στην αυτονομία και στην ταχύτητα φόρτισης. Όμως τελικά θα έχουμε και εμείς ένα [ηλεκτρικό μοντέλο]. Αλλά μετά το 2015», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας σε ομιλία του ενώπιων εκπροσώπων του Τύπου στο Centro Stile του ιταλικού εργοστασίου που έχει την έδρα του στο Μαρανέλο.

Ο Luis Camilleri δήλωσε επίσης ότι η Ferrari μελετά ήδη πως θα ήταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα της Ferrari, αν και προς το παρόν θα εντείνει τις προσπάθειες της στα υβριδικά «για το προσεχές μέλλον».

Έχοντας ήδη παρουσιάσει την SF90 Stradale, η Ferrari έχει θέσει ως στόχο το 60% των πωλήσεών της έως το 2022 να απαρτίζεται από υβριδικά μοντέλα.

Ο CEO της ιταλικής εταιρείας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η Ferrari εργάζεται παράλληλα και σε άλλες λύσεις και τεχνολογίες:

«Μελετάμε διάφορες λύσεις στον τομέα των κινητήρων και προσπαθούμε να δούμε τι θα είναι το πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό στο μέλλον όσον αφορά το όραμά μας για τα αυτοκίνητα της Ferrari»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου