top icon
Επικαιρότητα

H Ford ανακοινώνει την υβριδική έκδοση του Mondeo Wagon

Η Ford, μέσω επίσημης ανακοίνωσης της, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν το Mondeo Wagon να αποκτά μία υβριδική εκδοχή από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Η Ford θα ενισχύσει την οικογένεια του μεσαίου οικογενειακού της μοντέλου με την παρουσίαση μέσα στο 2019 μιας υβριδικής έκδοσης του Mondeo Wagon. Το νέο αυτό Mondeo θα επιτρέψει στους πελάτες που απαιτούν μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς φορτίων να επωφεληθούν από την αποδοτικότητα ενός ηλεκτρικού κινητήρα, διατηρώντας παράλληλα την εμβέλεια και την ελευθερία που προσφέρει ένας «παραδοσιακός» θερμικός.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η Ford θα γνωστοποιήσει τις προδιαγραφές και τις τιμές του Mondeo Hybrid Wagon στο εγγύς μέλλον.

«Για πολλούς πελάτες η πρακτικότητα που προσφέρει ένα αμάξωμα wagon είναι η απόλυτη ανάγκη, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι από τον επόμενο χρόνο αυτοί οι οδηγοί θα μπορούν επίσης να μειώσουν τα έξοδα με το υβριδικό Mondeo Wagon», δήλωσε ο Roelant de Waard, Αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing και Sales & Service της Ford Ευρώπης.

Και συμπλήρωσε:

«Οι εξηλεκτρισμένες μονάδες κίνησης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σειρά των προϊόντων μας. Η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάζει να παρυσιάσει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σ’ ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 40 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022».

Ο κινητήρας του «τρέχοντος» Ford Mondeo Hybrid χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να υποστηρίξει τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 1,4 kWh, που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Το όλο «πακέτο» αποδίδει 187 ίππους και υποστηρίζεται από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων που αναπτύχθηκε από τη Ford για περαιτέρω βελτίωση της κατανάλωσης

Το πρώτο υβριδικό ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται από την Ford στην Ευρώπη, το Mondeo Hybrid, συναρμολογείται παράλληλα με την υπόλοιπη -βενζινοκίνητη και πετρελαιοκίνητη – οικογένεια Mondeo στη Βαλένθια της Ισπανίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ