top icon
Επικαιρότητα

H Ford αποκαλύπτει τη νέα Mustang Mach 1

Ύστερα από απουσία 17 ετών το όνομα Mach 1 επιστρέφει στο αυτοκινητικό λεξιλόγιο της Ford για λογαριασμό της fastback έκδοσης της εμβληματικής Mustang.

Η πρώτη έκδοση Mach 1 του θρυλικού κουπέ της αμερικανικής εταιρείας παρουσιάστηκε το 1969 αποτελώντας, όπως και σήμερα, μια πιο σπορτίφ εκδοχή του μοντέλου. Για την περίσταση, η σύγχρονη Mustang Mach 1, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς πώληση αποκλειστικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις επιμέρους αγορές της γηραιάς ηπείρου), έρχεται να ενσωματώσει σχεδιαστικές αναβαθμίσεις αλλά και ακόμα πιο σημαντικές αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη – με πρώτο και κύριο τον V8 κινητήρα.

Ford Mustang Mach 1

Ο τελευταίος δεν είναι άλλος από τον 5λιτρο ατμοσφαιρικό της Ford, ο οποίος, χάρη στη φροντίδα της Ford Performance, αποδίδει πλέον 48 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. kai 570 Nm στις 4.600 σ.α.λ. Αποτελώντας, ως μοντέλο αλλά και ως κινητήρια μονάδα τη γέφυρα ανάμεσα στις απλές εκδόσεις της Mustang και τα μοντέλα με την ονομασία Shelby, ο V8 ενσωματώνει την πολλαπλή εισαγωγής της Shelby GT350, αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και λίπανσης, με 50% καλύτερη απόδοση.

Ford Mustang Mach 1

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο Tremec 3160 των 6 σχέσεων της Shelby GT350 στην έκδοση με το «πακέτο» Handling, ενώ προαιρετικά και χωρίς το τελευταίο, προσφέρεται και το αυτόματο SelectShift 10άρι κιβώτιο της Ford, το οποίο όμως διαθέτει για την περίσταση διαφορετικό μετατροπέα ροπής και χαρτογράφηση, καθώς και έναν δεύτερο εναλλάκτη αέρα-λαδιού για βελτιωμένη κατά 75% ψύξη.

Ford Mustang Mach 1

Σχεδιαστικά η Mustang Mach 1 φιλοτεχνείται από επεμβάσεις στη μάσκα (το «παρών» δίνουν και οι χαρακτηριστικές κόκκινες, άσπρες και πορτοκαλί λωρίδες στις εξωτερικές επιφάνειες), τα φωτιστικά σώματα και τους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος, ενώ διαφορετικές είναι και οι ζάντες των 19×9,5 ιντσών, καθώς και οι σκουρόχρωμες πενάχτινες των 19×10 ιντσών – προαιρετικά και σε συνδυασμό με το Handling Package υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης ζαντών που παραπέμπουν στις Magnum 500 του παρελθόντος με διάσταση 19×10,5 ίντσες.  

Ford Mustang Mach 1

Σύμφωνα με την Ford οι εξωτερικές διαφοροποιήσεις της Mach 1 έχουν επιφέρει μία αύξηση της αεροδυναμικής απόδοσης σε σχέση με την Mustang GT κατά 22% στην έκδοση με το Performance Pack 1 και κατά 150% σε εκείνη με το πακέτο Handling Package. Χάρη στο τελευταίο, οι επιπλέον αεραγωγοί συμβάλουν στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα αλλά και του λιπαντικού μέσου στο σύστημα μετάδοσης (στο χειροκίνητο 6άρι και στο πίσω διαφορικό). Από εκεί και πέρα, και  με δεδομένο το διευρυμένο σε μήκος αεροδυναμικό κάλυμμα στο δάπεδο του αμαξώματος, η Mach 1 είναι εφοδιασμένη με νέες ρυθμίσεις στην MagneRide ανάρτησή της, ενώ αναθεωρημένο είναι και το καλιμπράρισμα της μονάδας που ελέγχει την υποβοήθηση του τιμονιού.

Ford Mustang Mach 1

Τέλος, η Mustang Maach 1 διαθέτει νέο brake booster στο σύστημα πέδησης, μπάρα θόλων εμπρός, σφικτότερα ελατήρια, ενώ η πίσω συναντάμε το υποπλαίσιο της ανάρτησης που υιοθετείται στην Shelby GT500. Επεμβάσεις έχουν γίνει και στις αντιστρεπτικές δοκούς των 33,3 χλστ. (32 χλστ. στην Mustang GT), καθώς και στα φρένα, μιας και εμπρός υιοθετούνται 6πιστονες δαγκάνες της Brembo, αντί για 4πίστονες στη Mustang GT. Τέλος, η νέα Mach 1 «πατά» σε ελαστικά Pilot PS4 με την υπογραφή της Michelin ή στα Pilot Sport Cup 2 με το πακέτο Handling Package.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ