Επικαιρότητα Κόσμος

H Ford διαψεύδει τα σενάρια της «μικρής» Mustang Mach-E

Πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να προδικάσουν την έλευση ενός ηλεκτρικού SUV από το στρατόπεδο της Ford που θα αποτελεί τον μικρό αδελφό την Mustang Mach-E.

Τον γύρο του διαδικτύου – ελληνικού και μη – έκαναν πριν λίγες μέρες δημοσιεύματα που ήθελαν τους ιθύνοντες της Ford να σχεδιάζουν την έλευση ενός ηλεκτρικού SUV που θα βασίζεται στο δάπεδο ΜΕΒ της VW αποτελώντας εν πολλοίς μία μικρότερη από πλευράς μεγέθους παραλλαγή της Mustang Mach-E. Μάλιστα, τα εν λόγω «ρεπορτάζ» έκαναν λόγο για προχωρημένες διαβουλεύσεις ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, αλλά και για συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ανάμεσα σε εκπροσώπους των δύο πλευρών, στις οποίες συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του εν λόγω εγχειρήματος.

Σήμερα ωστόσο εκπρόσωπος της Ford έρχεται να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω φήμες, αναφέροντας σε σχετική δήλωση του τα εξής:

«Δεν υπάρχουν σχέδια που να θέλουν την Ford να προσφέρει μία ηλεκτρική Mustang που να βασίζεται στο δάπεδο ΜΕΒ. Παραμένουμε σε καλό δρόμο ώστε να προσφέρουμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο για τους Ευρωπαίους αγοραστές που θα βασίζεται το δάπεδο ΜΕΒ και εξετάζουμε το ενδεχόμενο και για ένα δεύτερο όχημα. Πέρα από αυτό, δεν σχολιάζουμε  τις εικασίες για μελλοντικά προϊόντα».

Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων την συνεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τους επικεφαλής τους να δηλώνουν ότι η Ford θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιήσει το δάπεδο Modular Electric Toolkit (MEB) της VW, ούτως ώστε η αμερικάνικη εταιρεία να παρουσιάσει στην Ευρώπη ένα νέο EV το 2023 με στόχο τη διάθεση περισσότερων από 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν το εν λόγω δάπεδο.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου