top icon
Επικαιρότητα

H Ford επενδύει $22 δις στην ηλεκτροκίνηση

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση, οι οποίες θα φτάσουν τα $22 δις έως το 2025, ενώ επιπλέον $7 δις θα διοχετευτούν στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ο Νο 2 κατασκευαστής από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να επιταχύνει τις επενδύσεις του τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όσο και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

«Επιταχύνουμε όλα τα σχέδιά μας, σπάζοντας τους όποιους περιορισμούς, και αυξάνουμε την παραγωγή μπαταριών. Συγχρόνως, βελτιώνουμε το κόστος και να εισάγουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα . Το κοινό ανταποκρίνεται σε αυτό που κάνει η Ford σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και CEO της Ford, Jim Farley.

Και προσέθεσε:

«Ο μετασχηματισμός της Ford συμβαίνει ήδη και έτσι συμβαίνει και με την ηγετική θέση της εταιρείας στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης. Θα διαθέσουμε ένα συνδυασμένο κεφάλαιο $29 δισεκατομμυρίων σε αυτούς τους δύο τομείς, προσφέροντας στους πελάτες μας συνδεδεμένα ηλεκτρικά SUV, επαγγελματικά van και pick-up μοντέλα».

Ο Jim Farley δήλωσε χθες ότι η Ford θα επενδύσει τουλάχιστον $22 δις στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025, ποσό που είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχές προβλέψεις τις μπλε οβάλ εταιρείας.

Κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος, η επίσης αμερικανική GM ανακοίνωσε πριν λίγα 24ώρα ότι θα επενδύσει με τη σειρά της $27 δις στην αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση έως το 2023, δηλώνοντας συγχρόνως ότι έως το 2035 όλα τα αυτοκίνητα που θα διαθέτει θα είναι ηλεκτρικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ