Επικαιρότητα Κόσμος

H Ford επιταχύνει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της

Η Ford πραγματοποιεί το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της που περιλαμβάνει το ντεμπούτο νέων μοντέλων, με έμφαση στα SUV, τη μείωση των θέσεων εργασίας και ενδεχομένως το κλείσιμο εργοστασίων.

Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, η Ford διορίζει στελέχη της στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εφαρμόσει ένα εκτενές, όπως όλα δείχνουν, σχέδιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της στη γηραιά ήπειρο, το οποίο ονομάζεται «Sprint to 6 Reset and Redesign». Το όνομα αναφέρεται στο στόχο της αμερικάνικης εταιρείας να επιτύχει ένα περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 6%, χωρίς ωστόσο να δίνεται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκπλήρωσή του.

Η Ford δήλωσε ότι ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ποιότητας, Gunnar Herrmann, θα ηγηθεί της αναδιάρθρωσης στη Γερμανία, ενώ ο Graham Hoare θα αναλάβει αντίστοιχα καθήκοντα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε προϊοντικό επίπεδο, το πλάνο αναδιοργάνωσης θα δίνει έμφαση στα SUV και επαγγελματικά οχήματα, ενώ στο τραπέζι είναι και η κατάργηση μη κερδοφόρων μοντέλων.

Θυμίζουμε ότι αυτή την περίοδο η Ford και η VW συζητούν μια συμμαχία ανάμεσα στα εμπορικά σήματα που εκπροσωπούν. Αυτή μπορεί να διευρυνθεί στο εγγύς μέλλον ούτως ώστε να περιλάβει μία πιθανή συνεργασία στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και των διασυνδεμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ford έχασε 245 εκ. δολάρια στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο, με τις απώλειες του ίδιου τριμήνου του προηγούμενου έτους να ανέρχονται στα 53 εκ. δολάρια.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου σχεδίου αναδιάρθρωσης ύψους 11 δις δολαρίων της Ford θα επικεντρωθεί στην Ευρώπη, με τη γηραιά ήπειρο να σηκώνει ενδεχομένως στους ώμους της το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών σε θέσεις εργασίας, οι οποίες υπολογίζονται συνολικά στις 25.000.

Η Ford έχει περίπου 54.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη και 24 μονάδες παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου