top icon
Επικαιρότητα

H Ford κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Ρωσία

Η ανασύνταξη δυνάμεων της Ford στην Ευρώπη φέρνει μαζί της την απόσυρση της εταιρείας από την αγορά επιβατικών οχημάτων της Ρωσίας και το κλείσιμο τριών μονάδων στη χώρα.

Η Ford, σε συνεννόηση με τον τοπικό συνεργάτη της στη Ρωσία, την εταιρεία Sollers, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο δύο εργοστασίων παραγωγής επιβατικών οχημάτων, καθώς και μιας μονάδας κατασκευής κινητήρων. Όπως κατέστη γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας του Μπλε Οβάλ, η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του προσεχούς Ιουλίου, με τις μονάδες στην Αγ. Πετρούπολη, στο Naberezhnye Chelny και στο Elabug να είναι αυτές που θα βάλουν λουκέτο.

Στην Αγ. Πετρούπολη η Ford κατασκεύαζε τα Focus και Mondeo για την τοπική αγορά και στο Naberezhnye Chelny τα Fiesta και EcoSport.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ford ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που εγκατέστησαν στη Ρωσία μονάδες παραγωγής οχημάτων – στην Αγ. Πετρούπολη, για παράδειγμα, το εργοστάσιο της Ford ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα το 2002.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ford αναφέρει τα εξής:

«Η αγορά ρωσικών επιβατικών οχημάτων υπέστη σημαντική πίεση τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, με την ανάκαμψη να είναι βραδύτερη από την αναμενόμενη. Σε συνδυασμό με τη στροφή των καταναλωτών σε επιβατικά χαμηλού κόστους, το αποτέλεσμα ήταν η υπολειτουργία των εργοστασίων παραγωγής της κοινοπραξίας Ford Sollers και η ανεπαρκής απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων. Αντίθετα, οι πωλήσεις του επαγγελματικού Ford Transit στη Ρωσία συνεχίζουν να αυξάνονται κατέχοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 15%».

Χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, η Ford ανακοίνωσε πως το εργατικό δυναμικό της στη χώρα θα μειωθεί μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ