top icon
Επικαιρότητα

H Ford στο Goodwood SpeedWeek

Tο νέο Puma ST, η ηλεκτρική Mustang Mach-E 1400 και το STARD Fiesta ERX πρωταγωνιστούν για λογαριασμό της Ford στο φετινό Goodwood SpeedWeek.

Η Ford παρουσιάζει σε ένα παγκόσμιο, εικονικό κοινό στο Goodwood SpeedWeek (16-18 Οκτωβρίου) τις δυνατότητες των νέων πρωτοτύπων της, καθώς και εκείνες των οχημάτων παραγωγής υψηλών επιδόσεων.

Με προβλεπόμενη μέγιστη ισχύ που υπερβαίνει τους 1.400 ίππους, η Mustang Mach-E 1400 αποτελεί την ενσάρκωση των πιο ακραίων επιδόσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το extreme πρωτότυπο της Ford των 1.400+ ίππων με τους 7 ηλεκτροκινητήρες θα επιδείξει τις ικανότητές του για πρώτη φορά στο Goodwood Motor Circuit, που βρίσκεται κοντά στο Chichester της Μ. Βρετανίας, στα χέρια του Vaughn Gittin Jr., ιδρυτή της RTR Vehicles και πρωταθλητή σε αγώνες drift.

Ford Mustang Mach-E 1400

Ένα ακόμα μοντέλο που δείχνει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης είναι το STARD Ford Fiesta ERX. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό rallycross όχημα που βασίζεται στο Fiesta ST, το οποίο εξελίχθηκε από τους ειδικούς σε αγώνες ράλι της STARD ώστε να πληροί τους κανονισμούς Projekt ERX του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA. Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες του STARD Ford Fiesta ERX αποδίδουν πάνω από 600 ίππους και συνδυασμένη ροπή 1.000 Nm, που μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης και κιβωτίων δύο ταχυτήτων σε κάθε άξονα. Η επιτάχυνση 0‑100 χλμ.ώρα ολοκληρώνεται σε 1,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

STARD Ford Fiesta ERX

Το «παρών» στο Goodwood Speedweek θα δώσει και το νέο Puma ST, το πρώτο SUV της Ford Performance στην Ευρώπη, το οποίο διαθέτει προηγμένες λύσεις με την υπογραφή της Sports Technologies, όπως το μοναδικό στην κατηγορία του και προαιρετικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ελατήρια κατανομής φορτίων στον πίσω άξονα και τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ