top icon
Κόσμος

H Ford, το ηλεκτρικό Explorer και η Lexie Alford

Η Ford συνεργάζεται με την Lexie Alford, το νεότερο άτομο που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου, για ένα φιλόδοξο ταξίδι ανά την υφήλιο με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer.

Πριν από εκατό χρόνια, μία εμβληματική πλέον πρωτοπόρος της περιπέτειας ανέτρεψε τα δεδομένα για να επαναπροσδιορίσει τι ήταν δυνατό για τους εξερευνητές. Μεταξύ 1922 και 1927, η Aloha Wanderwell έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο, σε ένα ταξίδι σε 43 χώρες. Με μερική χορηγία της Ford Motor Company, κατέγραψε ρεκόρ με ένα Ford Model T – το αυτοκίνητο που έβαλε τον κόσμο στους τροχούς.

Τώρα, καθώς η Ford επιταχύνει τις δράσεις της στα πλαίσια της αποστολή της να ηγηθεί της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με την influencer και λάτρη των ταξιδιών περιπέτειας Lexie Alford – γνωστή σε εκατομμύρια διαδικτυακούς χρήστες ως Lexie Limitless. Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η συνέχιση της κληρονομιάς της Wanderwell και ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας των ταξιδιών εξερεύνησης σε ένα ταξίδι στον κόσμο, αυτή τη φορά με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer.

Ford Explorer

Ξεκινώντας αργότερα φέτος, η Lexie θα ηγηθεί μιας αποστολής σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας προκλήσεις, συναντώντας ανθρώπους από πολλούς πολιτισμούς και επισκεπτόμενη μέρη εξαιρετικής ομορφιάς. Και όλα αυτά με την υποστήριξη του μηδενικών εκπομπών Ford Explorer. «Με ενθουσιασμό περιμένουμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν μαζί σε αυτή την αποστολή το νέο μας αμιγώς ηλεκτρικό Explorer και η Lexie Alford – εμπνευσμένοι από το πρωτοποριακό ταξίδι της Aloha Wanderwell», δήλωσε ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της Ford Model e στην Ευρώπη. «Ήμασταν μέρος του ταξιδιού της Aloha πριν από τόσα χρόνια και από τότε βοηθάμε τους ανθρώπους να πραγματοποιούν φιλόδοξες περιπέτειες – ανυπομονούμε να δούμε πώς το ηλεκτρικό μας μέλλον θα διατηρήσει αυτό το επαναστατικό πνεύμα».

Η Lexie κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και έγινε ο νεότερος άνθρωπος που επισκέφθηκε όλες τις χώρες του κόσμου μέχρι την ηλικία των 21 ετών. Τώρα συνεχίζει την εξερεύνηση του πλανήτη, προβάλλοντας τα θαύματα του κόσμου, ενώ ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Η Lexie ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά εξερευνητών με ασυμβίβαστη περιέργεια, με οδηγό την ίδια επαναστατική στάση όπως η Wanderwell.

Όπως ακριβώς η Ford υποστήριξε την Wanderwell τη δεκαετία του 1920, η εταιρεία συνεργάζεται τώρα με τη Lexie Alford σε αυτό το ταξίδι του 21ου αιώνα για να τιμήσει τον σύγχρονο «Εξερευνητή» (Explorer), ο οποίος ξεχωρίζει για το πάθος του για τα βιώσιμα ταξίδια, αλλά και για να παρουσιάσει τι είναι πραγματικά εφικτό με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Ford Explorer

«Η ιστορία της Aloha Wanderwell εμπνέει ιδιαίτερα τις γυναίκες ταξιδιώτισσες, αλλά πραγματικά ενθαρρύνει όλους να ξεπεράσουν τα όριά τους και να εξερευνήσουν νέα μέρη», δήλωσε η Lexie Alford. «Νιώθω ενθουσιασμένη που θα ακολουθήσω τα ίχνη αυτής της θρυλικής πρωτοπόρου, δείχνοντας παράλληλα τι μορφή μπορεί να έχουν τα μελλοντικά road trips με ηλεκτρικά οχήματα. Θα υπάρξουν πολλά εμπόδια και προκλήσεις, αλλά αυτό είναι μέρος της χαράς του ταξιδιού και θα τα καταγράψω όλα online!»

Πραγματοποιώντας σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο του, το φουτουριστικό, νέο Explorer συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ και είναι γεμάτο με ευφυείς τεχνολογίες και έξυπνες ιδέες που βοηθούν τους οδηγούς και τους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι και ξεκούραστοι στις δικές τους περιπέτειές. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται μια ευμεγέθη κινητή οθόνη αφής που μπορεί επίσης να κρύψει ένα μυστικό ντουλαπάκι, ένας αχανής αποθηκευτικός χώρος μπροστά και συνδεσιμότητα αιχμής που συνδέεται ασύρματα με smartphones. Όλα αυτά συνδυάζονται με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που μπορούν να φορτίσουν από το 10 στο 80% σε μόλις 25 λεπτά.
Ακολουθώντας τα χνάρια της Aloha.

Ford Explorer

Η Aloha Wanderwell ήταν εξερευνήτρια, κινηματογραφίστρια, σύζυγος και μητέρα. Ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο στην ηλικία των 16 ετών και επισκέφθηκε μέρη στα οποία κανένας άνδρας ή γυναίκα από τη Δύση δεν είχε δει ποτέ πριν. Το τολμηρό ταξίδι της Wanderwell ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας ενώ η επιστροφή της στην πατρίδα έγινε από το λιμάνι Kilindini της Μομπάσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού έπρεπε να προσαρμοστεί σε δύσκολες συνθήκες: η κηροζίνη αντικατέστησε τη βενζίνη και οι θρυμματισμένες μπανάνες χρησιμοποιήθηκαν ως λιπαντικό για τα κινούμενα εξαρτήματα του οχήματος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις περιπέτειες της Lexie το προσεχές διάστημα στους ιστότοπους https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ και https://www.youtube.com/fordnewseurope.

Ford Explorer

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Explorer
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ