top icon
Επικαιρότητα

H γαλλική PSA θα επιδιώξει νέες εξαγορές

Μετά την απόκτηση της Opel, ο γαλλικός όμιλος όχι μόνο θέλει, αλλά θα επιδιώξει κιόλας να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του και άλλες εταιρείες.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο ισχυρός άνδρας της PSA και Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares, έχει την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας Peugeot προκειμένου την προσεχή περίοδο να αναζητήσει νέες ευκαιρίες για εξαγορές και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ένταξη της Opel στους κόλπους του το 2017. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Carlos Tavares έχει αφήσει να εννοηθεί πως αναζητά μία συμφωνία που θα επεκτείνει το αποτύπωμα της εταιρείας σε συνεργασία με την Fiat Chrysler Automobiles ή την Jaguar Land Rover, οι οποίες θεωρούνται αυτή τη στιγμή ως πιθανές «νύφες» από έγκυρους κύκλους της αυτοκινητικής σκηνής.

Η οικογένεια Peugeot θα υποστηρίξει μία τέτοια κίνησης εφόσον παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Robert Peugeot, πρόεδρος της εταιρείας FFP η οποία ελέγχει σημαντικό μέρος του Groupe PSA.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια Peugeot είναι ένας από τους τρεις βασικούς μετόχους της PSA, μαζί με την επενδυτική τράπεζα της γαλλικής κυβέρνησης Bpifrance και την Dongfeng Motor της Κίνας.

«Υποστηρίξαμε το έργο της Opel από την αρχή. Αν έρθει μια άλλη ευκαιρία, δεν πρόκειται να την εμποδίσουμε , ο Carlos το γνωρίζει αυτό. Η περίπτωση της Opel είναι μια εξαιρετική επιτυχία, δεν πιστεύαμε ότι η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι τόσο γρήγορη», δήλωσε ο Robert Peugeot._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ