top icon
Επικαιρότητα

H Honda ανανεώνει το NSX

Βελτιώσεις στα σημεία για το NSX, το υβριδικό κουπέ επιδόσεων της Honda, που στόχο έχουν να ενισχύσουν έτι περαιτέρω την οδική συμπεριφορά και την απόλαυση πίσω από το πηδάλιο του.

Κατά την πάγια και… αθόρυβη τακτική τους, οι Ιάπωνες της Honda προέβησαν στην περίπτωση του ρετουσαρισμένου NSX σε «διορθωτικές» κινήσεις με ουσία για τον λάτρη της σπορ οδήγηση. Έτσι, το «νέο» μοντέλο διαθέτει πλέον πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκούς εμπρός και πίσω κατά 26% και 19% αντίστοιχα, ενώ ενισχυμένες είναι οι βάσεις στήριξης της ανάρτησης για καλύτερη αίσθηση και απόκριση του πλαισίου στη γρήγορη οδήγηση. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία έδωσε ένα νέο καλιμπράρισμα στο software του υβριδικού συστήματος κίνησης του αυτοκινήτου, του γνωστού Sport Hybrid SH-AWD, καθώς και σε εκείνο του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τιμονιού. Νέες ρυθμίσεις έγιναν στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας, Vehicle Stability Assist, καθώς και στα ενεργά αμορτισέρ, τα οποία παρέχουν τώρα περισσότερη άνεση στη μαλακή ρύθμιση διατηρώντας παράλληλα την απαράμιλλα σπορ αίσθηση στην απόσβεσή τους στη σκληρότερη.

Μία ακόμα διαφοροποίηση εντοπίζεται στα ελαστικά, καθώς στο εξής όλα τα Honda NSX θα εφοδιάζονται με τον τύπο SportContact 6s της Continental, τα οποία έχουν εξελιχθεί ειδικά για το ιαπωνικό κουπέ. Ως απόδειξη του πόσο αποτελεσματικές είναι οι ως άνω αλλαγές στην απόδοση του μοντέλου, η Honda ανακοινώνει πως στην πίστα της Suzuka το «νέο» NSX είναι ταχύτερο από τον πρόγονό του κατά 2 ολόκληρα δλ., τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Από εκεί και πέρα, το θερμικό «σκέλος» της μονάδας κίνησης του αυτοκινήτου, το οποίο διαθέτει πλέον φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων πληρώντας έτσι τη νόρμα Euro 6d-TEMP, διαθέτει νέα injection.

Οπτικά, το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει το νέο χρώμα Thermal Orange Pearlescent, με την πρόσθετη επιλογή πορτοκαλί δαγκάνας για τους προαιρετικούς κραμικούς δίσκους των φρένων. Επίσης, το χρωμιωμένο φινίρισμα του άνω πλαισίου της μάσκας βαμμένο στο ίδιο χρώμα με εκείνο του αμαξώματος, ενώ ένα νέο γυαλιστερό φινίρισμα εφαρμόζεται στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό, οι αγοραστές έχουν τώρα την επιλογή ενός δερμάτινου σαλονιού σε… φουλ κόκκινη απόχρωση, ή μια νέας επένδυση Indigo Blue σ’ έναν συνδυασμό Alcantara και δέρματος._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ