Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αύριο κιόλας η Honda θα ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Swindon της M. Βρετανίας με χρονικό ορίζοντα της απόφασης το 2022.

Σύμφωνα με το BBC και το Sky News, η Honda θα ανακοινώσει, ενδεχομένως και αύριο, την απόφασή της να κλείσει το αργότερο έως το 2022 το εργοστάσιο που διατηρεί επί πολλά χρόνια στο Swindon της Μ. Βρετανίας - κίνηση που αν μη τι άλλο θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονάδα είναι η μοναδική που διαθέτει η Honda στην ΕΕ. Σε αυτή κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή σε ετήσια βάση πάνω από 100.000 Civic που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με το Sky News, η Honda σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση της εν λόγω μονάδας στην Ιαπωνία.

Το Brexit θεωρείται ο «ισχυρότερος» παράγοντας στην ως άνω απόφαση, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να ανησυχεί για την επιβολή φόρων μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Εκπρόσωπος της Honda, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ των βρετανικών μέσων, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά