Επικαιρότητα Κόσμος

H Honda σταματά τη διάθεση ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2021

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, η Honda αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση πετρελαιοκίνητων μοντέλων στην Ευρώπη το 2021.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρεία, το 2025 όλη η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της θα τροφοδοτείται – αποκλειστικά ή βοηθητικά – με ηλεκτρική ενέργεια. Κάτι που σημαίνει πρακτικά πως κάθε αυτοκίνητο που θα διαθέτει προς πώληση ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα είναι ήπια υβριδικό, υβριδικό, plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για τον πλήρη εξελεκτρισμό της γκάμας της, η Honda προτίθεται να σταματήσει τη διάθεση πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στη γηραιά ήπειρο το 2021, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιαπωνικό δίκτυο Nikkei.

Επίσης, η Νο 3 αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει δεσμευτεί ότι θα μειώσει τον αριθμό των εκδόσεων των μοντέλων της κατά ένα τρίτο με χρονικό ορίζοντα το 2025, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής κατά 10%.

Όπως είναι ήδη γνωστό σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το επόμενο έτος ο μέσος όρος εκπομπών CO2 θα πρέπει να μειωθεί στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, για το 95% των αυτοκινήτων, σε σχέση με τον σημερινό μ.ο. των 120,5 γραμμαρίων, ανά χιλιόμετρο._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου