top icon
Κόσμος

H ηλεκτρική Lotus Evija Fittipaldi έχει πάνω από 2.000 ίππους

Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της ηλεκτρικής Lotus Evija των 2.000+ ίππων αποτίει φόρο τιμής στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών που κέρδισε ο Emerson Fittipaldi και η Lotus με την Type 72 πριν από μισό αιώνα.

Η ηλεκτρική Lotus Evija, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, προσφέρει τώρα ακόμη μεγαλύτερη αποκλειστικότητα με την ειδική έκδοση με την ονομασία Fittipaldi, η οποία έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον εμβληματικά δίδυμα αυτοκινήτου και οδηγού στην ιστορία του Π.Π. F1.

Αυτός ο οδηγός είναι, φυσικά, ο Emerson Fittipaldi, o οποίος το 1972 κέρδισε πίσω από το τιμόνο της Lotus Type 72 τους 5 από τους 11 αγώνες εκείνης της σεζόν εξασφαλίζοντας για τον ίδιο το Πρωτάθλημα Οδηγών αλλά και εκείνο των Κατασκευαστών για λογαριασμό της Team Lotus.

Lotus Evija Fittipaldi

Τιμώντας αυτή την ιστορική στιγμή για τη Lotus, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 8 αντίτυπα της έκδοσης Fittipaldi στις γνώριμες εγκαταστάσεις της στο Hethel της Μ. Βρετανίας. Εξωτερικά, η Evija Fittipaldi επιδεικνύει, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, τον παγκοσμίως διάσημο συνδυασμό των μαύρων και χρυσαφί χρωμάτων της Lotus καθώς και άλλα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που έχουν δημιουργηθεί για να τιμήσουν αυτή την εκπληκτική συνεργασία.

Lotus Evija Fittipaldi

Δύο από αυτά είναι η χαραγμένη στην carbon οροφή της Evija Fittipaldi κάτοψη της Type 72 καθώς και η υπογραφή του βαζιλιάνου πιλότου στο ταμπλό. Μια ακόμα λεπτομέρεια στο εσωτερικό του ηλεκτρικού hypercar της Lotus είναι ο περιστροφικός επιλογέας στον αιωρούμενο κεντρικό πίνακα οργάνων, ο οποίος έχει κατασκευαστεί στο χέρι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο το οποίο προέρχεται από το «σώμα» της Type 72.

Lotus Evija Fittipaldi

Οι ειδικές προδιαγραφές του Lotus Evija Fittipaldi περιλαμβάνουν επίσης το μοναδικό φινίρισμα βαφής, την επιγραφή ονομασίας του μοντέλου στο αμάξωμα με χρυσά γράμματα στο πλάι του πίσω παραθύρου, τις ζάντες αλουμινίου και τις μαύρες/χρυσές δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Την ίδια στιγμή, ειδικά αυτοκόλλητα που αποτίουν φόρο τιμής στις νίκες της Type 72 το 1972 κοσμούν στην ενεργή πίσω πτέρυγα, ενώ ο αριθμός «8», ο οποίος είναι ο ίδιος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Fittipaldi στο Π.Π. της F1 τη χρονιά εκείνη, φιγουράρει στην κολόνα Β.

Lotus Evija Fittipaldi

Στο εσωτερικό της Evija Fittipaldi το κυρίαρχο στοιχείο είναι το μαύρο δέρμα, με τις χρυσές ραφές να κοσμούν το σύνολο σχεδόν της καμπίνας, μαζί με την αποκλειστική επένδυση οροφής και τα χρυσά φινιρίσματα στο περίγραμμα των αεραγωγών, τον κεντρικό περιστροφικό επιλογέα, το κουμπί start/stop και τα πεντάλ.

Lotus Evija Fittipaldi

Οι τεχνικές προδιαγραφές και τα στοιχεία απόδοσης της Lotus Evija Fittipaldi είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Οι περισσότεροι από 2.000 ίπποι των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων (1.500 kW, 4×375 kW), σε συνδυασμό με τα 1.700Nm ροπής, την καθιστούν το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με το «0-100» και το «0-300» να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3 και 9 δευτερόλεπτα – η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα.

Lotus Evija Fittipaldi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Lotus Evija Fittipaldi
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ