top icon
Επικαιρότητα

H ηλεκτροκίνητη Pininfarina Battista στην αεροδυναμική σήραγγα

Η νέα Pininfarina Battista των 1.900 ίππων ξεκίνησε τις δοκιμές της στην αεροδυναμική σήραγγα.

Καθώς η εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Battista στον προσομοιωτή και στην αεροδυναμική σήραγγα συνεχίζεται στην Ιταλία υπό την καθοδήγηση των γνωστού οδηγού αγώνων, Nick Heidfeld, η Automobili Pininfarina επιβεβαίωσε ότι το νέο hypercar των 1.900 ίππων θα δώσει το «παρών» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα στο Pebble Beach στα πλαίσια του Monterey Car Week στις 16 Αυγούστου, με οικοδεσπότη τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Luca Borgogno.

«Αυτό το αριστούργημα περιορισμένης παραγωγής είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar στον κόσμο και ανυπομονούμε να το παρουσιάσουμε σε μια ελαφρώς εξελιγμένη έκδοσή του στους πελάτες μας. Έχουμε να μοιραστούμε εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία και είμαι βέβαιος ότι οι καλεσμένοι μας θα είναι ενθουσιασμένοι που θα δουν τι θα ετοιμάζει η σχεδιαστική μας ομάδα», δήλωσε ο CEO της Automobili Pininfarina, Michael Perschke.

Η νέα Pininfarina Battista θα είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία, με τον υπεύθυνο οδηγό εξέλιξης, Nick Heidfeld, να συνεργάζεται με τον Rene Wollmann, τον άνθρωπο που συνέβαλε στην εξέλιξη της Mercedes-AMG One, τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα για το fine tuning του αυτοκινήτου.

Το νέο hypercar της Automobili Pininfarina, την οποία υποστηρίζει η ινδική Mahindra, είναι δομημένο πάνω σ’ ένα πλαίσιο από carbon αποδίδοντας χάρη στους πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες του 1.900 ίππους και τη… διαβολική ροπή των 2.300 Nm. Οι άνθρωποι της εταιρείας δηλώνουν με καμάρι πως είναι ταχύτερο ακόμα και σε σχέση μ’ ένα μονοθέσιο της F1 εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 300 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 2 και 12 δλ. και τελική της τάξης των 350 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά, με προβλεπόμενη αυτονομία η οποία θα ξεπερνά την αρχική πρόβλεψη των 450 χλμ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ