Επικαιρότητα Κόσμος

H Infiniti αποσύρεται από τη Δ. Ευρώπη στις αρχές του 2020

Η Infiniti ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει πλέον σε αγορές, όπως αυτές της Κίνας και της Β. Αμερικής, και ως συνέπεια της απόφασης να αποσυρθεί από τη Δ. Ευρώπη, σταματά στα μέσα του 2019 την παραγωγή των Q30 και QΧ30 που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στο Sunderland της Μ. Βρετανίας.

Όπως κατέστη γνωστό, η απόσυρση της Infiniti από τη Δ. Ευρώπη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις δραστηριότητες της στην Αν. Ευρώπη, στη Μ. Ανατολή και στην Ασία. Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδώθη προ ολίγου, το πολυτελές παρακλάδι της ιαπωνικής Nissan αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Εν αναμονή της προγραμματισμένης απόσυρσης από τη Δυτική Ευρώπη στις αρχές του 2020, η εταιρεία εργάζεται για την εξεύρεση εναλλακτικών ευκαιριών για όλους τους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν. Επίσης, θα γίνει διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όπου αυτό είναι απαραίτητο για να προσδιοριστούν οι ευκαιρίες μετάβασης και υποστήριξης, όπου χρειάζεται. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, η Infiniti θα συνεργαστεί με τους εκπροσώπους λιανικής πώλησης της για να ολοκληρώσει τις συμφωνίες franchise, παρέχοντας την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για ομαλή μετάβαση».

Όπως έγινε γνωστό, οι λιανικές πωλήσεις της Infiniti θα παραμείνουν λειτουργικές έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ένα προσαρμοσμένο σχέδιο μετάβασης για συνεχείς υπηρεσίες μετά την πώληση, συμπεριλαμβανομένης της εξυπηρέτησης του οχήματος, της συντήρησης και των επισκευών εγγύησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Infiniti ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.infiniti.eu/.

Άξια αναφοράς είναι επίσης η απόφαση των Ιαπώνων να σταματήσουν από τα μέσα του 2019 την παραγωγή των Q30 και QX30 τα οποία «γεννιούνται» μέχρι τώρα στη γνωστή μονάδα παραγωγής οχημάτων της Nissan στο Sunderland της Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, από τους 7.000 εργαζόμενους στη μονάδα, πάνω από 250 απασχολούνται στην κατασκευή των Q30 και QX30._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου