Επικαιρότητα Κόσμος

H Jaguar F-Type Convertible πάει… χώμα

Η βρετανική εταιρεία κατασκεύασε δύο μοναδικά - στην κυριολεξία - αντίτυπα της F-Type Convertible αποτίοντας φόρο τιμής τόσο στην 70χρονη ιστορία της στην κατηγορία των σπορ κατασκευών, όσο και στην αγωνιστική για την περίσταση XK120 του 1948.

Δεν πρόκειται για ένα εγχείρημα που προαναγγέλλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την εμπλοκή του βρετανικού εργοστασίου στους αγώνες ράλλυ, αλλά για μία ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, one-off προσπάθεια που παραπέμπει στο μακρινό πλέον αγωνιστικό παρελθόν της Jaguar στις χωμάτινες και όχι μόνο ειδικές διαδρομές. Και πιο συγκεκριμένα, στην… 70χρονη XK120, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1948 κερδίζοντας εν συνεχεία στις αρχές της δεκαετίας του ’50 την πρώτη θέση του βάθρου τόσο στο RAC στη Μ. Βρετανία και στο Tulip Rally στην Ολλανδία, όσο και στο Alpine Rally στη Γαλλία.  

Και τα δύο «ξεσκούφωτα» rally cars βασίζονται στην έκδοση F-Type Chequered Flag Edition και τροφοδοτούνται από τον γνωστό 2λιτρο κινητήρα τούρμπο των 300 ίππων της βρετανικής εταιρείας. Αμφότερα, χάρη στις επεμβάσεις της Jaguar Design and Engineering, πληρούν τις προδιαγραφές της FIA διαθέτοντας σε σχέση με τις «πολιτικές» εκδόσεις αναβαθμισμένα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, «χειροποίητες» αναρτήσεις αποτελούμενες από μαλακότερα ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών σταδίων με μεγαλύτερη διαδρομή, μpλοκέ διαφορικό, διαφορετικά ελαστικά και ζάντες, υδραυλικού τύπου χειρόφρενο, κλωβό ασφαλείας, σύστημα πυρασφάλειας καθώς βέβαια και αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου