top icon
Επικαιρότητα

H Jaguar Land Rover αναζητά τον επόμενο CEO της

Ύστερα από μία θητεία 10 ετών, ο Ralf Speth εγκαταλείπει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Jaguar Land Rover τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα από την Tata Motors.

H Jaguar Land Rover ετοιμάζεται να γυρίσει μια σημαντική σελίδα στον τομέα της διοίκησης, καθώς ο εδώ και δέκα χρόνια CEO της, Ralf Speth, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Tata Motors, η οποία ελέγχει τις τύχες της JLR από το 2010, ξεκαθάρισε πως ο Ralf Speth θα διατηρήσει τους δεσμούς του με την βρετανική εταιρεία αναλαμβάνοντας καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Ο Ralf Speth ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 από το στρατόπεδο της BMW, στην οποία και παρέμενε για δύο δεκαετίες. Από το 2000 έως και το 2002 ο 65χρονος σήμερα Βαυαρός μάνατζερ και μηχανικός εργάστηκε για λογαριασμό της Ford, η οποία στο παρελθόν ήλεγχε τις τύχες των Jaguar και Land Rover. Στους κόλπους της JLR υπό τη σκέπη της Tata Motors ο Ralf Speth συνέβαλε καθοριστικά ώστε η εταιρεία να μετατραπεί από μια βρετανική μάρκα κύρους σε έναν κατασκευαστή με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2019.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην JLR η τελευταία έκανε ένα μεγάλο «άνοιγμα» στην Κίνα, ενώ παράλληλα εγκατέστησε νέες μονάδες παραγωγής τόσο στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, όσο και στις ΗΠΑ, καθώς και στη Σλοβακία. Μολαταύτα, τα τελευταία χρόνια η JLR παλεύει να βρει τον βηματισμό της, ούσα «χτυπημένη» από την πτώση της δημοτικότητας των ντίζελ αυτοκινήτων και την ύφεση της αγοράς αυτοκινήτου της Κίνας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πέρσι και αφορούσαν το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η βρετανική εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων ύψους £ 3,1 δις. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της JLR σε ετήσια βάση εμφανίζονται την περίοδο 1 Απριλίου 2018 – 31 Μαρτίου 2019 μειωμένα κατά £ 1,2 δις, αγγίζοντας τα £ 24,2 δις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ