Επικαιρότητα Κόσμος

H Jaguar τιμά τα 60 χρόνια της E-Type με μια ντουζίνα «αναγεννημένων» αντιτύπων του μοντέλου

Η σύγχρονη έκδοση «60 Edition» της εμβληματικής E-Type θα κατασκευαστεί σε έξι μόλις ζευγάρια αντιτύπων που θα παραπέμπουν στα δύο αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν και οδηγήθηκαν από το κοινό στην Έκθεσης της Γενεύης, το 1961.

Την ευθύνη του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Jaguar Classic, η οποία αρχικά θα «αναστηλώσει» 12 αντίτυπα της αρχέτυπης E-Type και εν συνεχεία θα τα «φιλοτεχνήσει» με τη δέουσα προσοχή ώστε τα έξι ζευγάρια της σύγχρονης «E-Type 60 Edition» που θα προκύψουν να παραπέμπουν ανά δύο στα δύο αυτοκίνητα που έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα του εμβληματικού μοντέλου της βρετανικής φίρμας στην Έκθεση της Γενεύης πριν 60 χρόνια.

Κάθε ζεύγος της «νέας» E-Type 60 Edition θα απαρτίζεται από μία κουπέ (Fixed Head Coupe) και μία ξεσκούφωτη (Roadster) εκδοχή, αποτίοντας φόρο τιμής στις E-Type ‘9600 HP’ και E-Type ‘77RW’ που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της Έκθεσης της Γενεύης το 1961.

Η ‘9600 HP’, βαμμένη στο εντυπωσιακό χρώμα Opalescent Gunmetal Grey, ταξίδεψε οδικώς από το Coventry της Μ. Βρετανίας στην ελβετική πόλη πριν 60 χρόνια έχοντας πίσω από  το πηδάλιό της τον επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Jaguar, Bob Berry. Μετά τον… πάταγο και τα αναρίθμητα αιτήματα για την οδήγηση του αυτοκίνητου στους δρόμους της Γενεύης, η Jaguar υποχρεώθηκε να «επιστρατεύσει» ένα ακόμα αντίτυπο της Ε-Type 3.8 - μια ανοιχτή ’77 RW’ βαμμένη στο χρώμα British Racing Green - το οποίο εν ριπή οφθαλμού και με οδηγό δοκιμών και υπεύθυνο εξέλιξης του μοντέλου, Norman Dewis, ταξίδεψε και αυτό με προορισμό την ελβετική πόλη.

Όπως ανακοίνωσε η Jaguar, κάθε αντίτυπο της νέας E-Type 60 Edition θα κατασκευαστεί έως τον προσεχή Μάρτιο στις εγκαταστάσεις της Jaguar Classic στο Warwickshire βασιζόμενη σε «αναστηλωμένες» E-Type της δεκαετίας του ’60 τις οποίες εξασφάλισε ως μοντέλα-δότες, ειδικά για την περίσταση, το βρετανικό εργοστάσιο.

Τα έξι κουπέ αντίτυπα θα φέρουν την ονομασία Flat Out Grey ‘9600 HP’ και τα ισάριθμα ρόουντσερ το διακριτικό Drop Everything Green ’77 RW’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 πίσω από το τιμόνι της εμβληματικής E-Type βρέθηκαν ως ιδιοκτήτες μεγάλα ονόματα της τέχνης – και όχι μόνο – όπως οι Steve McQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis και Britt Ekland.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου