top icon
Επικαιρότητα

H Kia ανανεώνει το Rio

Η Kia ανανεώνει την παρουσία της στην κατηγορία των σούπερ μίνι μοντέλων με το Rio να αποκτά ένα πιο φρέσκο προσωπείο και μια σειρά βελτιώσεων σε κινητήρες, ασφάλεια και συστήματα υποβοήθησης.

Το ανανεωμένο Rio είναι το πρώτο μοντέλο της Kia το οποίο εφοδιάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης EcoDynamics+ το οποίο συνδυάζεται με τον γνωστό 1.000άρη βενζινοκινητήρα T-GDi των Κορεατών. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα 48βολτο σύστημα με μπαταρία ιόντων λιθίου και γεννήτρια/μίζα που λειτουργεί σαν μοτέρ κατά τη διαδικασία της επιτάχυνσης προσφέροντας έξτρα ισχύ αλλά και ως γεννήτρια κατά την πέδηση, ανακτώντας ενέργεια και αποθηκεύοντας την στον συσσωρευτή.

Kia Rio

Ο κινητήρας της οικογένειας Smartstream, ο οποίος αντικαθιστά τον απερχόμενο της γενιάς Kappa, διαθέτει το σύστημα Continuously Variable Valve Duration (CVVD), το οποίο δίνει στη μονάδα τη δυνατότητα να λειτουργεί ανάμεσα σε διαφορετικούς κύκλους καύσης αυξάνοντας την αποδοτικότητα. Σύμφωνα με την Kia, ο κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις με απόδοση 100 ή 120 ίππων, με την τελευταία να αποδίδει μεγαλύτερη κατά 16% ροπή, η οποία αγγίζει για την περίσταση τα 200 Nm.

Kia Rio

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα λειτουργίας Eco, Sport ή Normal, ενώ σε κάθε περίπτωση η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα εμφανίζεται μειωμένη από 8,1 έως και 10,7%. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με το iMT χειροκίνητο κιβώτιο των Κορεατών, το οποίο καταργεί τη μηχανική σύνδεση με τον συμπλέκτη, που για την περίσταση ελέγχεται ηλεκτρονικά.

Kia Rio

Η Kia προσφέρει επίσης τον κλασσικό 1.0 T-GDi κινητήρα της (χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση) σε έκδοση 100 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, καθώς και τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη της γκάμας (Dual Port) με απόδοση 84 ίππων.

Kia Rio

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό το ανανεωμένο Rio εφοδιάζεται με το νέο σύστημα διασύνδεσης Phase II UVO Connect σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών – η μονάδα είναι συμβατή με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay. Πλέον, το «παρών» δίνουν πολλά από τα ήδη γνωστά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της Kia, όπως τα Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, Blind Collision Warning.Kia Rio

Εξωτερικά, η χαρακτηριστική tiger nose διατηρείται, αν και πλέον διαθέτει μικρότερο πλάτος, ενώ ανασχεδιασμένος και πιο «χαμηλός» είναι ο εμπρός προφυλακτήρας – επίσης, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν νέα full LED φωτιστικά σώματα. Από εκεί και πέρα, η παλέτα χρωμάτων διαθέτει δύο νέα χρώματα (Perennial Grey, Sporty Blue), ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των αλουμινένιων τροχών με διάμετρο 16 ίντσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ