top icon
Επικαιρότητα

H Kia αποκαλύπτει τα νέο Sorento

Η Kia αποκάλυψε σήμερα το νέο Sorento, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Kia συνεχίζει την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV αυτοκινήτων – όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πλειοψηφία των κατασκευαστών από Δύση και Ανατολή – παρουσιάζοντας σήμερα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την τέταρτη γενιά του Sorento, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Kia Sorento

Το μεγάλο SUV της κορεάτικης εταιρείας, το οποίο βασίζεται σε μία νέα και μεσαίου, όπως χαρακτηρίζεται, μεγέθους πλατφόρμα, υιοθετεί μία διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν σχεδιαστική προσέγγιση, έχοντας ως σημείο αναφοράς ένα αμάξωμα με πιο «γωνιώδη» χαρακτηριστικά – ακριβώς όπως συμβαίνει με το Kia Telluride. Επί του προκειμένου, σημείο αναφοράς αποτελούν τα νέα, τεχνολογίας LED εμπρός φώτα (σ.σ.: τα πίσω υιοθετούν μία κατακόρυφη διαμόρφωση), αλλά και η γρίλια-σήμα κατατεθέν της Kia, στο εμπρός μέρος (tiger nose, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ιθύνοντες της Kia).

Kia Sorento

Από πλευράς μεγέθους, το νέο Sorento εμφανίζεται μεγαλύτερο σε μήκος κατά 10 μόλις χλστ. (4,81 μ.), παρά τους κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους, ενώ χαρακτηριστική είναι η μετατόπιση προς τα πίσω κατά 30 χλστ., σε σχέση με τον εμπρός άξονα του αυτοκινήτου, των εμπρός κολώνων. Την ίδια στιγμή, διευρυμένο  κατά 35 χλστ. είναι το μεταξόνιο, που πλέον έχει «σκαρφαλώσει» στα 2,815 μ., ενώ κατά 10 χλστ. έχει αυξηθεί και το ύψος.

Kia Sorento

Η καμπίνα του αυτοκινήτου (προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα 7θέσιας διάταξης) έχει σχεδιαστεί «γύρω» από δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες: εκείνη που βρίσκεται εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού (12,3 ιντσών) και αυτή του συστήματος infotainment ψηλά στην κεντρική κονσόλα (10,25 ιντσών). Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του αυτοκινήτου, η επάρκεια χώρων βρίσκεται στο απόγειό της, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην πληρότητα του εξοπλισμού η οποία σχετίζεται τόσο με την άνεση και την ασφάλειας, όσο και με τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Kia Sorento

Στον τομέα των μονάδων κίνησης η Kia προσφέρει για πρώτη φορά στο Sorento μια υβριδική μονάδα, η οποία απαρτίζεται από έναν 1.600άρη βενζινοκινητήρα της οικογένειας Smartstream σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου 1,49 kWh και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 44,2 kW. Με συνδυαστική ισχύ 230 ίππων (η ροπή φτάνει στα 350 Nm, με τον ηλεκτροκινητήρα  να παράγει ), η εν λόγω μονάδα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Παράλληλα, διαθέσιμη είναι και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση, η οποία παίρνει κίνηση από έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων, η οποία αποδίδει 202 ίππους και 440 Nm – εδώ το «παρών» δίνει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ