top icon
Επικαιρότητα

H Kia παρουσιάζει το νέο Sorento Plug-in Hybrid

Η Kia παρουσίασε την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του νέου Sorento που θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στις κατά τόπου αγορές στις αρχές του 2021.

Το Kia Sorento PHEV είναι η δεύτερη υβριδική έκδοση στη γκάμα του μοντέλου που αισίως βρίσκεται πλέον στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του. Επί της ουσίας, δεν πρόκειται απλώς για την πιο οικολογική έκδοση του μοντέλα, αλλά συνάμα και για την πιο ισχυρή, καθώς ο βενζινοκινητήρας συνεπικουρείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα.

Kia Sorento PHEV

Πιο συγκεκριμένα, η Kia επιστράτευσε τον γνωστό 1.600άρη T-GDi (Turbo Gasoline Direct injection), ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Smartstream του Hyundai Group και αποδίδει για την περίσταση 180 ίππους και 265 Nm ροπής. Στο… πλευρό του θερμικού συνόλου που υιοθετεί το σύστημα Continuously Variable Valve Duration (περισσότερα για αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ) βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας με ονομαστική ισχύ 66,9 kW (91 περίπου ίπποι) και ροπή 304 Nm. Συνδυαστικά, το όλο πακέτο εμφανίζει μέγιστη ισχύ 265 ίππων, με τη ροπή να διαμορφώνεται στα 350 Nm.

Kia Sorento PHEV

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 13,8 kWh, η οποία διαθέτει ως καινοτομία ένα ανεξάρτητο σύστημα ψύξης με νερό. Προς το παρόν, το νέο Kia Sorento PHEV δεν έχει πάρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και ως εκ τούτου το εργοστάσιο δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσει τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας και αυτονομίας.

Kia Sorento PHEV

Σε ότι αφορά τη μετάδοση, το «παρών» δίνει ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά τις ισχύος και των δύο μονάδων και στους τέσσερις τροχούς. Από εκεί και πέρα, το νέο Kia Sorento PHEV είναι σε θέση να μεταφέρει 5 ή 7 επιβάτες προσφέροντας παράλληλα έναν επαρκή χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως 809 λίτρα (7θεσιο) ή έως 898 λίτρα (5θέσιο).

Kia Sorento PHEV

Το νέο Kia Sorento PHEV θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους και θα κατασκευάζεται «εντός έδρας», στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Hwasung. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όλες οι εκδόσεις του επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου θα είναι διαθέσιμες με τη γνωστή εγγύηση των 7 ετών ή 160.000 χλμ. της Kia στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ