top icon
Κόσμος

H Lamborghini αναβιώνει την Countach

Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Lamborghini επιβεβαίωσε την έλευση ενός νέου supercar που θα αναβιώνει τον θρύλο της Countach.

Η Lamborghini επιβεβαίωσε με ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της, την αναβίωση του ονόματος Countach στο «σώμα» ενός νέου supercar.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει πότε το ιταλικό εργοστάσιο θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο. Στο σχετικό δε βίντεο, η εταιρεία αναφέρει… αινιγματικά στο τέλος τα εξής: «Το μέλλον είναι η κληρονομιά μας. Και η νέα Lamborghini Countach έρχεται».

Στη σχετική δε ανάρτηση της στον επίσημο ιστότοπό της, η Lamborghini αποκαλύπτει μόνο τα… απολύτως απαραίτητα. Ήτοι, την εικόνα ενός «αιχμηρού» σε σχεδίαση, αλλά πλήρως καλυμμένου αυτοκινήτου.

Όπως έχει επιβεβαιώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο CEO της εταιρείας, Stefan Winkelmann, η νέα Countach θα χρησιμοποιεί την κινητήρια μονάδα της Sian, η οποία «παντρεύει» τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της ιταλικής φίρμας με ένα μικρής ισχύος ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί με τάση 48 V και βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τους τροχούς, είναι σε θέση να υποστηρίξει την κίνηση της Sian με μικρές ταχύτητες, καθώς και  σε μανούβρες και διαδικασίες όπως το παρκάρισμα.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, η Lamborghini δεν χρησιμοποιεί για την αποθήκευση της ενέργειας μία μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά έναν πυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από έναν συσσωρευτή ενέργειας ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς από μια μπαταρία με ίδια χωρητικότητα.

Η όλη διάταξη αναμένεται να ξεπερνά σε ισχύ τους 800 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lamborghini Countach, το ορόσημο της ιταλικής σχολής

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ