top icon
Επικαιρότητα

H Lamborghini «απειλείται» από την επιτυχία της

Η ιταλική εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων που στο πρώτο 6μηνο του έτους έφτασε σε ποσοστιαία βάση το 96% – και αυτό είναι κάτι που απειλεί τη μοναδικότητα των προϊόντων της εμβληματικής μάρκας από τη Sant’Agata.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου 6μήνου του τρέχοντος έτους, η Lamborghini κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 96% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 καταγράφοντας 4.553 πωλήσεις νέων μοντέλων, με την Huracan να απαριθμεί 1.211 αυτοκίνητα, την Aventador 649 και την Urus, ούτε λίγο ούτε πολύ, 2.693 μονάδες. Σύμφωνα όμως με τον CEO της εταιρείας, Stefano Domenicali, η… υπερβολική εμπορική επιτυχία της μάρκας – η οποία αποδίδεται στην παρουσία της Urus και λιγότερο στην «άνθιση» των 10κύλινδρων και 12κύλινδρων προτάσεών της – απειλεί τη μοναδικότητα των προϊόντων της Lamborghini.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, ο Stefano Domenicali ξεκαθάρισε πως η επιβολή φρένου στους αυξητικούς ρυθμούς πωλήσεων της εταιρείας είναι πιθανό να καταστεί μία «επιβεβλημένη κίνηση» προκειμένου να διασφαλιστεί ο εξωτικός χαρακτήρας της Lamborghini, ακόμα κι αν η κίνηση αυτή μεταφραστεί σε «χαμένους» πελάτες. Ο Ιταλός μάνατζερ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου τμήματος βαφής της Lamborghini στη Sant’Agata, επεσήμανε πως η ετήσια παραγωγή της εταιρείας θα ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες μόνο στην περίπτωση που στη γκάμα προστεθεί ένα νέο μοντέλο.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της Lamborghini ξεκαθάρισε απέκλισε το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός ηλεκτρικού supercar αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι πελάτες της μάρκας δεν ενδιαφέρονται για ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει V8, V10 ή V12 κινητήρα. Ωστόσο, στα μέσα περίπου της επόμενης δεκαετίας, τόσο η Urus, όσο και οι Huracan και Aventador θα «εξηλεκτριστούν» ούτως ώστε η εταιρεία να «καλύψει» τις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, ο Stefano Domenicali  αποκάλυψε πως η Lamborghini δεν σκοπεύει προσφέρει παραλλαγές της Urus με 10κύλινδρους ή 12κύλινδρους κινητήρες, ενώ για την Huracan το ενδεχόμενο παρουσίασης μιας έκδοσης με κινητήρα τούρμπο είναι κάτι που «η ιταλική εταιρεία μελετά»._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ