top icon
Κόσμος

H Lamborghini δεν πωλείται, δηλώνει η Audi

Η Lamborghini διαψεύδει μέσω της Audi δημοσιεύματα που θέλουν τον γερμανικό όμιλο να δέχεται προσφορές για την πώληση της διάσημης εταιρείας από τη Sant’Agata της Ιταλίας.

Πολλές είναι οι συζητήσεις (ή μήπως εικασίες;) αναφορικά με το μέλλον της Lamborghini στους κόλπους του VW Group, καθώς ουκ ολίγα δημοσιεύματα ανά τον κόσμο θέλουν τον γερμανικό όμιλο να ψάχνει αγοραστή για τη διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Νερό στο μύλο των συζητήσεων ήρθε να ρίξει χθεσινή ανάρτηση της διαδικτυακής έκδοσης του βρετανικού περιοδικού Autocar, σύμφωνα με την οποία η Swiss Quantum Group AG έχει καταθέσει στην Audi μια μη δεσμευτική πρόταση ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση της Lamborghini.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Βρετανών συναδέλφων, η προσφορά της Swiss Quantum Group AG προς την Audi περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους. Ένας από αυτούς είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ιταλική εταιρεία για πέντε χρόνια και δημιουργία επιπλέον 850 τα προσεχή χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ιδρυτικός συνεργάτης της Quantum Group, Rea Stark, είναι επίσης συνιδρυτής της Piech Automobile, μαζί με τον Toni Piech, γιο του πρώην προέδρου της VW, Ferdinand Piech.

Lamborghini

Πώληση Lamborghini: Άνθρακες ο θησαυρός;

Η φερόμενη προσφορά της την Swiss Quantum Group AG έρχεται εν μέσω αβεβαιοτήτων για το αν τελικά το VW Group θα διατηρήσει το υπάρχουν χαρτοφυλάκιο μαρκών, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Ducati και Bugatti.

Μολαταύτα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Reuters, το VW Group φέρεται να επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία στους κόλπους τους γερμανικού ομίλου, ώστε η Lamborghini να παραμένει σε αυτόν.

Επικαλούμενο δηλώσεις μη κατονομαζόμενου στελέχους της Audi, το οποίο κατέχει υψηλόβαθμή θέση στη ιταλική μάρκα, το ζήτημα μιας πιθανής πώλησής της βρίσκεται εκτός… ατζέντας.

Επ’ αυτού, το ως άνω στέλεχος δήλωσε στο Reuters:

«Δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εντός της ομάδας μας. Όχι, η Lamborghini δεν είναι προς πώληση».

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini έρχεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας

Lamborghini

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ