top icon
Επικαιρότητα

H Lamborghini Huracan «έφτασε» σε πωλήσεις την Gallardo

Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, η Lamborghini Huracan κατάφερε να σημειώσει τις πωλήσεις που κατέγραψε η Gallardo σε διπλάσιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Σε μόλις πέντε χρόνια παραγωγής, η 14.022η Lamborghini Huracan βγήκε σήμερα από τη γραμμή παραγωγής της ιταλικής εταιρείας στη Sant’Agata σηματοδοτώντας ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο για το 10κύλινδρο μοντέλο της: η Gallardo, το μοντέλο που παρέδωσε τη σκυτάλη στη Huracan, παρήχθη συνολικά σε 14.022 μονάδες σε έναν κύκλο παραγωγής που διήρκησε 10 χρόνια – και συγκεκριμένα από το 2003 έως το 2013.

Η επίσης 10κύλινδρη Lamborghini Huracan έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της το 2014 με την έκδοση Coupe, ενώ αργότερα ακολούθησαν η Spyder καθώς και οι παραλλαγές του μοντέλου με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το 2017 τα φώτα της δημοσιότητα είδε η Huracan Performante, ενώ ένα χρόνο αργότερα η αντίστοιχη «ανοιχτή» εκδοχή της. Τέλος, το 2019 παρουσιάστηκε η νέα Huracan EVO (Coupe και Spyder), που διαθέτει νέο V10 κινητήρα ενσωματώνοντας παράλληλα ένα προηγμένο αεροδυναμικό «πακέτο». 

Το μοντέλο με αριθμό πλαισίου 14.022 είναι μία Huracán EVO Coupe σε γκρι χρώμα (Grigio Titans), η οποία προορίζεται για την κορεατική αγορά.

 Αξίζει με την ευκαιρία να σημειωθεί πως τους πρώτους έξι μήνες του 2019, η Automobili Lamborghini έχει παραδώσει στους πελάτες της συνολικά 4.553 αυτοκίνητα, επίδοση αυξημένη κατά 96% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και αυτό, χάρη στην αρωγή της νέας Urus, του πρώτου SUV μοντέλου της ιταλικής εταιρείας.

Από τα 4.553 αυτά οχήματα, η Huracán «μετρά» 1.211 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων κατά την περίοδο της σταδιακής κατάργησης της Huracán Performante και την εισαγωγή της νέας Huracán EVO, της οποίας οι πρώτες παραδόσεις πελατών ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019.

Η 12κύλινδρη Aventador έχει στο πρώτο μισό του 2019 καταγράψει 649 πωλήσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ