top icon
Κόσμος

H Lamborghini μπαίνει και αυτή στην πρίζα

Η Lamborghini θα παρουσιάσει του χρόνου το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο, ενώ το 2024 ολόκληρη η γκάμα της θα είναι εξηλεκτρισμένη.

Η Lamborghini διανύει τον τελευταίο χρόνο διάθεσης οχημάτων που κινιούνται αποκλειστικά από κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς η διάσημη εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων από τη Sant’Agata της Ιταλίας ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του πρώτου plug-in υβριδικού αυτοκινήτου της μέσα στο 2023.

Η εταιρεία-μέλος του VW Group θα αποκαλύψει το πρώτο της αυτοκίνητο που θα μπαίνει στην πρίζα το επόμενο έτος προτού εξηλεκτρίσει πλήρως τη γκάμα της το 2024.

Όπως δήλωσε ο Stephan Winkelmann, CEO της Lamborghini, για το 2022 η εταιρεία έχει σχεδόν εξαντλήσει ολόκληρη την παραγωγή της μετά από παραδόσεις ρεκόρ το 2021. Επ’ αυτού, η Lamborghini δήλωσε ότι παρέδωσε 8.405 οχήματα παγκοσμίως, επίδοση αυξημένη κατά 13% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.

Στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini, η εταιρεία αύξησε την εμπορική τα επιρροή κατά 12%.

Lamborghini

«Θα είναι η τελευταία φορά που προσφέρουμε [αυτοκίνητα] μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης», είπε ο Stephan Winkelmann σε συνέντευξή του.

Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας, η Lamborghini σχεδιάζει να αποκαλύψει 4 νέα προϊόντα το 2022.

Η Lamborghini έχει προγραμματίσει τη διάθεση ενός ποσού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στροφή της μάρκας προς τα plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, με τα τελευταία να κάνουν το ντεμπούτο τους στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini θα είναι κατά πάσα πιθανότατα ένα 4θυρο μοντέλο κατάλληλο και για καθημερινή χρήση, προσέθεσε ο Stephan Winkelmann.

Lamborghini Huracan STO

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ