top icon
Επικαιρότητα

H Lexus ανανεώνει το RC

Η Lexus αποκάλυψε το ανανεωμένο RC, το οποίο διαθέτει αλλαγές σε εμφάνιση αλλά και ουσία.

Το ιαπωνικό κουπέ, που θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, διαθέτει ακόμα πιο αιχμηρό παρουσιαστικό απ’ ότι στο παρελθόν. Οι σχεδιαστές της Lexus θέλησαν να διατηρήσουν τις δυναμικές αναλογίες του RC, προσθέτοντας ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο κομψότητας. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν η προσθήκη ξεχωριστών στοιχείων σχεδίασης, όπως η νέα γωνία του εμπρός προφυλακτήρα που ρέει από τους προβολείς, σε συνδυασμό με μία ακόμα πιο «έντονη» μάσκα.

Η κάθετη διάταξη των εξαιρετικά μικρών τριπλών προβολέων LED και οι νέοι λαμπτήρες σε σχήμα L προσθέτουν ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην αναμφίβολα ξεχωριστή εμφάνιση του μοντέλου. Την ίδια στιγμή, αεραγωγοί έχουν προστεθεί στη γωνία του πίσω προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα την καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά του οχήματος. Επίσης, ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα. Παράλληλα όμως με όλα αυτά, το πλάτος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει, ενώ μη ανακοινώσεις αλλαγές έχουν γίνει ώστε το κέντρο βάρος του αμαξώματος να κατέβει ακόμα πιο χαμηλά ενισχύοντας έτσι τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα έχουν γίνει επεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα στα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού και του ηχοσυστήματος, ενώ τα μαξιλαράκια γόνατος σε κάθε πλευρά της κεντρικής κονσόλας έχουν γίνει μεγαλύτερα, όντας μάλιστα τοποθετημένα πιο ψηλά. Ένα νέο αναλογικό ρολόι, ίδιο με αυτό που συναντάμε στο LC, βρίσκεται ψηλά πλέον στον πίνακα οργάνων. Επίσης, υπάρχουν νέες επιλογές διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένων των αλουμονένιων Naguri και Brushed Metal, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και στην έκδοση RC F Sport. Τα εσωτερικά χρώματα περιλαμβάνουν τα Ocher και Mustard, το οποίο περιλαμβάνει λεπτές κίτρινες πινελιές σε μαύρο φόντο. Συνολικά, επτά συνδυασμοί εσωτερικών χρωμάτων θα είναι διαθέσιμοι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προορίζονται για την έκδοση F Sport.

Με την υιοθέτηση ενός ακόμα πιο οδηγοκεντρικού δόγματος,, οι μηχανικοί της Lexus είχαν ως στόχο να κάνουν το νέο RC πιο διασκεδαστικό δίνοντας έμφαση και προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Χωρίς να ανακοινώνονται ακριβή στοιχεία, στην επίσημη ενημέρωση της Lexus αναφέρεται ότι αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο set-up της ανάρτησης (με την εισαγωγή, μάλιστα, νέων αμορτισέρ και διαφορετικών ελαστικών παρεμβυσμάτων), όσο και σε εκείνο του τιμονιού, για καλύτερη αίσθηση και αποτελεσματικότητα στη σπορ οδήγηση. Τέλος, το ανανεωμένο RC «πατά» σε καινούργιας σχεδίασης τροχούς 19 ιντσών που συνδυάζονται με ειδικής σχεδίασης ελαστικά, ο τύπος των οποίων, όμως, δεν ανακοινώνεται._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ