top icon
Επικαιρότητα

H M. Βρετανία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις συμβατικών οχημάτων το 2030

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο πρωθυπουργός της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πωλήσεις πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2030.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson σχεδιάζει να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2030, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί αρχικά προγραμματιστεί,

Σύμφωνα με τους Financial Times, το νέο αυτό μέτρο δεν αναμένεται να εφαρμοστεί στην περίπτωση των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με θερμικούς κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στη χώρα τουλάχιστον έως το 2035.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μ. Βρετανία είχε αρχικά προγραμματίσει να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2040, ημερομηνία που τον περασμένο Φεβρουάριο «ήρθε» πέντε χρόνια νωρίτερα.

Εκπρόσωπος της Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει τα ως άνω δημοσιεύματα καθώς και το περιεχόμενο της επικείμενης ομιλίας του Boris Johnson τις προσεχείς ημέρες η οποία θα αφορά στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας για τα προσεχή χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων, τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται σήμερα αποκλειστικά από κινητήρες βενζίνης και ντίζελ αντιπροσώπευαν το 73,6% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων για το 2020, ενώ μόλις το 5,5% αφορούν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ