top icon
Επικαιρότητα

H Mahindra ιδρύει την Automobili Pininfarina

Οι Ινδοί ιδιοκτήτες του διάσημου ιταλικού οίκου ανακοίνωσαν την ίδρυση της Automobili Pininfarina, η οποία θα ασχοληθεί με το σχεδιασμό, την εξέλιξη και από το 2020 και μετά με την παραγωγή ηλεκτρικών hypercars με τεχνολογία από την Formula E.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Mahindra Group, Anand Mahindra, η νέα εταιρεία, η Automobili Pininfarina, αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό hypercar της, το οποίo θα δούμε να μπαίνει στην παραγωγή το 2020, θα βασίζονται «στο pedigree και στη σχεδιαστική παράδοση του οίκου Pininfarina», με το τελευταίο να διαθέτει εξαιρετική καλαισθησία, μοναδική ισχύ και κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων. Όπως έγινε γνωστό, τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας θα χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτήσει η ινδική Mahindra μέσω της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E, του γνωστού στους φίλους του σπορ, ΑΒΒ FIA Formula E Chamoionhip, που από την έκτη του σεζόν θα συγκεντρώνει στις τάξεις του -ούτε λίγο ούτε πολύ- 11 στο σύνολο κατασκευαστές.

Θυμίζουμε πως η ινδική εταιρεία ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές του εν λόγω θεσμού δίνοντας το «παρών» από την πρώτη κιόλας σεζόν (2014/15).

Διαβάστε επίσης: Η Pininfarina στα χέρια της Mahindra

Όπως ανακοινώθηκε, η έδρα της Automobili Pininfarina θα έχει την έδρα της στην Ευρώπη, με όλες τις δημιουργίες της να σχεδιάζονται και να εξελίσσονται σε Ιταλία και Γερμανία. Σύμφωνα με τα έως τώρα πλάνα της νεοσυσταθείσας εταιρείας, το πρώτο EV μοντέλο της, το οποίο δεν αναμένεται να «αναπαραχθεί» σε περισσότερα από 90 μόλις αντίτυπα, θα είναι σε θέση να αποτελέσει σε επίπεδο επιδόσεων τον άμεσο αντίπαλο του επερχόμενου, επίσης, Tesla Roadster εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 2(!) δλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως επικεφαλής του νέου αυτού εγχειρήματος τέθηκε ο προερχόμενος από το VW Group, Micheal Perschke._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ