Επικαιρότητα Κόσμος

H Maserati ανάβει τη… σπίθα για τη νέα και υβριδική Ghibli

Η ιταλική εταιρεία είναι έτοιμη να αποκαλύψει τη νέα και υβριδική Ghibli, η οποία αποτελεί την απαρχή της προϊοντικής αναγέννησης της Maserati.

Σε κατάσταση «ολικής επαναφοράς» φαίνεται να βρίσκεται η ιταλική εταιρεία από την Modena. Μέχρι στιγμής, η Maserati έχει επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι από εδώ και στο εξής κάθε νέο μοντέλο που θα παρουσιάζει θα εξελίσσεται και θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ιταλία, ενώ ιδιαίτερα εκτεταμένο φαίνεται πως είναι και το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας της, το οποίο «εκκινεί» ήδη από φέτος με την υβριδική Ghibli - και εν συνεχεία από το 2021 με τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες GranTuismo και GranCabrio.

Προς το παρόν πάντως η ιταλική εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για εξηλεκτρισμένη και υβριδική για την περίσταση εκδοχή της Ghibli περιοριζόμενη απλώς στη δημοσιοποίηση μερικών teaser φωτογραφιών, στις οποίες απεικονίζεται ένας κεραυνός να «χτυπά» το εμβληματικό λογότυπό της που φυσικά κοσμεί την κορυφή των κτηριακών εγκαταστάσεων της μάρκας στη Modena της Ιταλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες και αμιγώς ηλεκτροκίνητες GrandTurismο και GranCabrio, οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσα στο 2021, θα κατασκευάζονται στη μονάδα Mirafiori στην Ιταλία, με την Maserati να επενδύει σε αυτή για τις εν λόγω ανάγκες κεφάλαια ύψους 800 εκ. ευρώ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η μονάδα του Mirafiori θα μετατραπεί σε ένα «εργαστήρι» που θα ασχολείται «με την ηλεκτροκίνηση και την κινητικότητα του μέλλοντος».

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα για την ιταλική εταιρεία είναι η νέα MC20 - με άλλα λόγια το νέο supercar της Maserati - το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο προσεχές φθινόπωρο και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της διάσημης ιταλικής τρίαινας στους αγώνες.

Προς το παρόν η Maserati δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τη νέα MC20 πέραν της πληροφορίας ότι θα «φορά» έναν εντελώς νέο κινητήρα που έχει εξελίξει η ίδια.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου