top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes-AMG Project One θα είναι η ταχύτερη στο Nurburgring

Η γερμανική εταιρεία πιστεύει πως η Mercedes-AMG Project One θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ στο Nurburgring.

Σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Tobias Moers, είναι «βάσιμο να υποθέσει» κανείς πως η νέα Mercedes-AMG Project One θα καταρρίψει στο «μεγάλο» Nurburgring όχι μόνο την επίδοση-ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής (6:47.30) που «έπιασε» πέρσι στο συγκεκριμένο τερέν η Porsche 911 GT2 RS, αλλά και το απόλυτο ρεκόρ πίστας στην Πράσινη Κόλαση (6:11.13), το οποίο κατέχει από το 1983 ο Γερμανός Stefan Bellof οδηγώντας την καθαρόαιμη Porsche 956 στον ομώνυμο αγώνα των 1.000 χλμ. της εποχής εκείνης.

Εντούτοις, ο Tobias Moers στάθηκε σε μία ακόμα παράμετρο προκειμένου η Project One να κατακτήσει την απόλυτη επίδοση στο ‘Ring επισημαίνοντας με δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι «να βρούμε τον κατάλληλο οδηγό» που θα επιχειρήσει να σπάσει τα χρονόμετρα στη γερμανική πίστα-ειδική διαδρομή των 20+ χλμ.

Διαβάστε επίσης: Στις εγκαταστάσεις της Mercedes-AMG F1 Team θα κατασκευάζεται η Project One

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG τόνισε στις σχετικές δηλώσεις του πως η Project One, η οποία αντλεί πολλές από τις λύσεις που η γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί στα μονοθέσια της F1, θα παράγει κάθετη δύναμη ίση με το μισό περίπου του βάρους της. Με δεδομένο ότι το τελευταίο θα κυμαίνεται από 1.300 έως 1.400 κιλά, ασφαλές είναι να εικάσει κανείς πως στα 250 χλμ./ώρα το πίσω μέρος της ιδιαίτερης αυτής κατασκευής θα φορτίζεται με 675 Kg.

Σε σχέση με την απόδοση, ο Tobias Moers επιβεβαίωσε πως ο 1.600άρης, αλά F1, V6 κινητήρας της Project One αποδίδει αυτή στη στιγμή στο δυναμόμετρο 1.000 ίππους. Εντούτοις, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες που θα συνοδεύουν την προηγμένη θερμική μονάδα, η συνδυαστική απόδοση θα ανέρχεται κοντά στους 1.100 ίππους.

Θυμίζουμε πως η νέα MercedesAMG Project One θα παραχθεί σε μόλις 275 αντίτυπα, παρά το γεγονός πως μέχρι και αυτή τη στιγμή οι ενδιαφερόμενοι ανά τον κόσμο αγοραστές ξεπερνούν τους 1.100._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ