top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes ανανεώνει την E-Class

Η γερμανική εταιρεία ανανεώνει την τεχνολογική φαρέτρα της Ε-Class, που πλέον θα έχει νέους κινητήρες, κάμποσες plug-in υβριδικές εκδόσεις και ανανεωμένο στα σημεία παρουσιαστικό.

Με σχεδόν τέσσερα χρόνια να μας χωρίζουν από την πρεμιέρα της τελευταίας γενιάς του γερμανικού μοντέλου και περισσότερες από 14 εκατ. πωλήσεις από το 1946, οι ιθύνοντες της Mercedes-Benz δηλώνουν και επισήμως πλέον έτοιμοι προκειμένου να αποκαλύψουν τη νεότερη εκδοχή της Ε-Class, η οποία θα διαθέτει περισσότερες αφανείς παρά προφανείς διαφορές σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Mercedes E-Class

Σχεδιαστικά, η νέα E-Class, η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της τον προσεχή Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (σ.σ.: οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι), θα ξεχωρίζει κυρίως για την φαρδύτερη εμπρός γρίλια, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και το διαφορετικό κάλυμμα του τρίτου όγκου. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι ανάλογα περιορισμένες, με το νέο, πολύ-λειτουργικό τιμόνι και το touch-pad του συστήματος infotainment να δεσπόζουν.

Mercedes E-Class

Η σημαντικότερη αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν, όπως επεσήμαναν με έμφαση οι δημιουργοί της «φρεσκαρισμένης» E-Class, έγκειται στο ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο επέτρεψε την υιοθέτηση συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης Επιπέδου 2, καθώς και συστημάτων επικοινωνίας Car-to-X, ανώτερων εκείνων που συναντά κανείς σήμερα στην S-Class. Την ίδια στιγμή, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα πολυμέσων ΜΒUX της Mercedes-Benz, το οποίο θα συνδυάζεται στην καμπίνα με δύο οθόνες των 10,3 ή προαιρετικά των 12,3 ιντσών.

Mercedes E-Class

To πακέτο Intelligent Drive της ανανεωμένης E-Class θα περιλαμβάνει τα συστήματα Active Distance Assist Distronic, το οποίο θα αναγνωρίζει και θα ανταποκρίνονται σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου πριν ο οδηγός τις εντοπίσει δια γυμνού οφθαλμού, Active Traffic Jam Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist, Parking Package με κάμερα θέασης 360 μοιρών κ.α. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνουν τα συστήματα Energizing Comfort Control, παρέχοντας προτάσεις… ευεξίας για τους επιβάτες, και Mercedes-Benz Urban Guard, το οποίο ενσωματώνει τις λειτουργίες Collision Damage Warning, Tow-away protection warning, Αnti-theft warning κ.α.

Mercedes E-Class

Σύμφωνα με την Mercedes-Benz, η ανανεωμένη E-Class θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, που θα φθάνουν σε αριθμό τις επτά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων 4Matic και Wagon. Από εκεί και πέρα, η γερμανική εταιρεία δηλώνει πως θα αντικαταστήσει τον Μ274 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα της με έναν αντίστοιχο, αλλά εντελώς νέο, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία Μ254 και συνεργάζεται με γεννήτρια/μίζα και ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V. Η ισχύς του εν λόγω κινητήρα, ο οποίος πληροί τη νόρμα Euro 7, διαμορφώνεται στους 268 ίππους, με διαθέσιμους 20 επιπλέον χάρη στo ΕQ Boost.

Mercedes E-Class

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα προσφέρει στην ανανεωμένη Mercedes E-Class μία ακόμα καινούργια μονάδα της – για την περίπτωση, πρόκειται για ένα 6κύλινδρο εν σειρά σύνολο με χωρητικότητα 3,0 λίτρων. Και στον Μ256 βενζινοκινητήρα, όπως αποκαλείται «εσωτερικά», παρούσα είναι μία γεννήτρια/μίζα και 48βολτο κύκλωμα, με την μέγιστη απόδοση, σύμφωνα με την Mercedes-Benz, να διαμορφώνεται στους 362 ίππους, συν 20 ακόμα τους οποίους θα είναι σε θέση να προσφέρει τo σύστημα EQ Boost.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ