top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes ετοιμάζει την ηλεκτρική EQB

Μετά την πρεμιέρα της ηλεκτροκίνητης EQC που δούμε να κυκλοφορεί «ελεύθερη» στους δρόμους μέσα στο τρέχον έτος, η Mercedes βάζε πλώρη για την πρεμιέρα ενός μικρότερου SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Με αργά πλην όμως σταθερά βήματα, η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη σύγχρονη αυτοκινητική πραγματικότητα με όλους σχεδόν τους κατασκευαστές – μικρούς, μεγάλους, premium και μη – να «δείχνουν» τα προϊόντα τους ανακοινώνοντας συγχρόνως τα πλάνα τους για το εγγύς μέλλον στην κατηγορία των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων που τροφοδοτούνται από μπαταρίες.

Ένας από αυτούς είναι και η Mercedes, μια εταιρεία που ήδη έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της στο συγκεκριμένο είδος οχημάτων παρουσιάζοντας πέρσι (όχι όμως και διαθέτοντας) την EQC. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο «χτύπημα» από το στρατόπεδο της Στουτγάρδης στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων SUV αναμένεται να είναι ένα ακόμη Sport Utility Vehicle, που θα τοποθετείται πιο χαμηλά από την EQC. Και συγκεκριμένα στην κλάση των «σημερινών» BMW X1 και Audi Q3.

Για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes, που προς το παρόν φέρει την κωδική-εσωτερική ονομασία X247, ο βρετανικός αυτοκινητικός Τύπος αναφέρει χαρακτηριστικά επικαλούμενος πηγές από το εσωτερικό του Γερμανού κατασκευαστή, ότι η νέα EQB θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους με στόχο να είναι διαθέσιμο στις κατά τόπους αγορές από τις αρχές κιόλας του 2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η EQB θα τοποθετείται ένα σκαλί πιο πάνω από την «τρέχουσα» GLA και θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες – ένας σε κάθε άξονα – αξιοποιώντας την ενέργεια που θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου των 60 kW._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ