top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes νοίκιασε ένα Tesla Model Χ… για να το δοκιμάσει

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος για να διαπιστώσεις τις επιδόσεις του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, η Daimler νοίκιασε από τη γνωστή εταιρεία Sixt ένα Tesla Model X, το οποίο υπεβλήθη εν συνεχεία σε εξαντλητικά τεστ από τους ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους οδηγούς της σε γνωστές πίστες της Ισπανίας και της Γερμανίας. Και όχι μόνο, μιας και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του οχήματος –ένα ζευγάρι Βρετανών που εις γνώση τους παρεχώρησαν το προσωπικό τους Model X προς ενοικίαση στη γνωστή στο είδος εταιρεία- καταγγέλλουν πως η Daimler όχι μόνο δοκίμασε «σκληρά» το αυτοκίνητο τους, παραβαίνοντας έτσι τους συμφωνημένους όρους μίσθωσης, αλλά επιπλέον το αποσυναρμολόγησε παραδίδοντάς το στην Sixt και αυτή εν συνεχεία στους κατόχους του ύστερα από έξι βδομάδες σε… ένα κομμάτι, αλλά με σημαντικές ζημίες.

Σύμφωνα με την Sixt, οι ιδιοκτήτες, οι Monika Kindlein και Manfred van Rinsum, αποζημιώθηκαν από την εταιρεία για τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο τους. Για το ζευγάρι όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, μιας και σε σχετική μήνυση που υπεβλήθη αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι ζημιές, σύμφωνα με πόρισμα δικού τους εμπειρογνώμονα, ξεπερνούν σε αξία τα 15.000 ευρώ. Έτσι, ακολουθώντας τη νομική οδό, οι ιδιοκτήτες του οχήματος φέρονται να διεκδικούν αυτή τη στιγμή τόσο από την Sixt, όσο φυσικά και από την Daimler, συνολική αποζημίωση που αγγίζει τα 99.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, εκπρόσωποι της Daimler φέρονται να δήλωσαν:

«Η ενοικίαση οχημάτων για λόγους σύγκρισης είναι μια συνηθισμένη διαδικασία στη αυτοκινητοβιομηχανία. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια ενοικίασης ενός αυτοκινήτου προκληθεί κάποια ζημιά, τότε ξεκινά η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της ασφάλισης που καταλήγει σε διακανονισμό των απαιτήσεων».

Σε κάθε περίπτωση, το… περίεργο δεν βρίσκεται στις όποιες αιτιάσεις ή διεκδικήσεις των ιδιοκτητών, ούτε ασφαλώς και στη διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά στην τακτική που ακολούθησε η Daimler προκειμένου να διαπιστώσει τις απτές δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV της Tesla._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ