top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes θέτει τα θεμέλια ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στις ΗΠΑ

Η νέα μονάδα θα βρίσκεται στην Tuscaloosa της Alabama, πολύ κοντά από το εργοστάσιο κατασκευής της γερμανικής εταιρείας από το οποίο σήμερα «βγήκε» το πρώτο αντίτυπο της νέας GLE.

Οι επενδύσεις ύψους 6 δις δολαρίων της Mercedes στη μονάδα συναρμογής οχημάτων στην Tuscaloosa των ΗΠΑ ξεκίνησαν το 1995 και μόνο τον τελευταίο χρόνο στο παραπάνω ποσό έχει αθροιστεί 1 ακόμα δις αποτελώντας μέρος του σχεδίου της γερμανικής εταιρείας να ενισχύσει την παραγωγή συμβατικών μοντέλων, όπως η νέα GLE, αλλά παράλληλα και εκείνη για την κατασκευή μπαταριών. Σύμφωνα με τις προσδοκίες των Γερμανών, η συγκεκριμένη νέα «ηλεκτρική επένδυση» αναμένεται να προσφέρει πάνω από 600 νέες θέσεις εργασίας στις καινούργιες εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η εν λόγω μονάδα κατασκευής μπαταριών αποτελεί μέρος του σχεδίου της Mercedes να δημιουργήσει οκτώ στο σύνολο εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών ενέργειας για ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά είναι και εκείνα σε Πεκίνο και Μπανγκόκ, καθώς και στο Kamenz, Stuttgart-Untertürkheim και Sindelfingen της Γερμανίας.

Η νέα GLE – και όχι μόνο – στην Tuscaloosa της Alabama

Στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονταν έως τώρα οι GLE, GLE Coupe, CLS καθώς και η C-Class που προορίζονται για τις αγορές της Β. Αμερικής. Αξίζει να σημειωθεί πως από το σύνολο της παραγωγής τα τρία τέταρτα εξάγονται εκτός ΗΠΑ. Η μονάδα ξεκίνησε να κατασκευάζει για πρώτη φορά αυτοκίνητα της Mercedes πριν 21 χρόνια. Και συγκεκριμένα, την M-Class. Μόνο πέρσι η παραγωγή του εργοστασίου, το οποίο απασχολεί μέχρι στιγμής 3.700 εργαζομένους «υποστηρίζοντας» στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 10.000, ανήλθε στις 300.000 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ