top icon
Επικαιρότητα

H ΜΙΝΙ εξελίσσει ηλεκτρικό John Cooper Works

Σύμφωνα με την MINI, μία νέα πλατφόρμα που εξελίσσει η βρετανική εταιρεία θα δώσει σύντομα τη δυνατότητα εξέλιξης και παραγωγής ενός σπορ «χατς» μηδενικών εκπομπών με ηλεκτροκινητήρα της οικογένειας John Cooper Works.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις της, η MINI προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς στην «εξέλιξη μιας γκάμας μοντέλων που επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση με σκοπό να προσφέρει νέες δυνατότητες για διασκεδαστική οδήγηση». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σύντομα η βρετανική εταιρεία με τη γερμανική υποστήριξη του BMW Group θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ «χατς» με τα γνώριμα διακριτικά της οικογένειας John Cooper Works που θα τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα.

MINI John Cooper Works Electric

Η MINI κάνει ήδη σημαντικά βήματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 εξασφάλισε στη μάρκα ένα ποσοστό πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων της τάξης 5% επί του συνόλου των πωλήσεων. Επιπρόσθετα, μετά το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε αγγίζοντας περίπου το 10% μέσα σε λίγους μήνες. Βάσει αυτών των δεδομένων, και σκεπτόμενη το μέλλον, η MINI προετοιμάζει τώρα το επόμενο βήμα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων John Cooper Works.

«Με το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, έχουμε αποδείξει πόσο καλά μπορεί να συνδυαστεί η διασκεδαστική οδήγηση με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Bernd Körber, Επικεφαλής της μάρκας MINI. «Τώρα ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε το πάθος της John Cooper Works για υψηλές επιδόσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά πάνω στην ανάπτυξη μιας νέας φιλοσοφίας για ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works».

MINI John Cooper Works Electric

 Η βρετανική εταιρεία τονίζει επίσης ότι η προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού MINI John Cooper Works δεν συνεπάγεται κατάργηση των εκδόσεων με συμβατικούς κινητήρες.

«Τα μοντέλα της οικογένειας John Cooper Works με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να διασφαλίζεται η κάλυψη όλων των αναγκών και επιθυμιών των φίλων των σπορ επιδόσεων ανά τον κόσμο», σχολίασε ο Bernd Körber.

Πέραν των φωτογραφιών του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου του ηλεκτρικού MINI John Cooper Works με τη χαρακτηριστική «κλειστή» μάσκα, η βρετανική εταιρεία δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του νέου, ηλεκτρικού της μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, ούτε και ακριβές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πότε θα δει επίσημα το φως της δημοσιότητας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ