top icon
Κόσμος

H MINI πάει… διακοπές

Η MINI προσφέρει δύο εκδόσεις των Cooper SE και Countryman ALL4 που είναι ιδανικές για τους λάτρεις των εκδρομών στη φύση.

Η MINI παρουσιάζει δύο ενδιαφέρουσες εκδόσεις των Cooper SE και Countryman ALL4 που απευθύνονται σε εκείνους που θα προτιμήσουν να πάνε διακοπές σε κοντινές περιοχές ή να κάνουν ταξίδια εξερεύνησης στην ύπαιθρο της χώρας τους.

Αν μη τι άλλο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη φύση είναι το κάμπινγκ. Ο συγκεκριμένος τρόπος διακοπών είναι μάλιστα και πιο φιλικός στο περιβάλλον, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιώσιμο σύστημα κίνησης, όπως συμβαίνει με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης του Cooper SE Countryman ALL4 και το αμιγώς ηλεκτρικό του Cooper SE .

Με τα πακέτα ALL4 Trim ή Classic Plus, στον εξοπλισμό των δύο μοντέλων προστίθεται μεταξύ άλλων και μία ράγα οροφής, στην οποία μία σκηνή οροφής μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας την κατάλληλη βάση.

Το έξυπνο αυτό κατάλυμα ανυψώνεται αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χάρη στα αμορτισέρ αερίου απασφαλίζοντας τους ειδικούς γάντζους. Στη συνέχεια, εύκολα μπορεί κανείς να προσαρμόσει την πτυσσόμενη σκάλα από αλουμίνιο και να ανέβει στη σκηνή από τα οκτώ σκαλοπάτια της.

Στο εσωτερικό της σκηνής συναντά κανείς δύο άνετες κουκέτες. Το καλοκαίρι, τα υφασμάτινα παράθυρα ανοίγουν εύκολα σαν ρολά, ενώ οι κουνουπιέρες παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τα έντομα.

Στο χώρο αποσκευών των 211 λίτρων του MINI Cooper SE, ο οποίος αυξάνεται στα 731 λίτρα με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, χωρούν όλες οι αποσκευές, ο εξοπλισμός περιπέτειας και οι υπνόσακοι δύο ατόμων – αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι ακριβώς ίδιος με των 3θυρων μοντέλων MINI με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Όσον αφορά δε το MINI Cooper SE Countryman ALL4 με τις πέντε πόρτες και τις ισάριθμες θέσεις στην καμπίνα, διαθέτει χώρο αποσκευών από 405 έως 1.275 λίτρα, ο οποίος το καθιστά ικανό για κάθε χρήση στην κατηγορία των πολυτελών μικρών.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 - MINI Cooper SE

Οι τεχνικές περγαμηνές των MINI Cooper SE Countryman ALL4 και το Cooper SE

To ΜΙΝΙ Cooper SE είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο του Βρετανού κατασκευαστή. Την κίνηση προσφέρει για την περίσταση ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι κατά πολύ μικρότερος σε μέγεθος σε σχέση με έναν αντίστοιχης απόδοσης θερμικό, αποδίδοντας 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 3,9 δλ. και ως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. – η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλ./ώρα.

Το ΜΙΝΙ Cooper SE εφοδιάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου των 32,6 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 235 έως 270 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP προσαρμοσμένου για λόγους σύγκρισης στον κύκλο NEDC (μέση κατανάλωση ενέργειας: 15,0-13,2 kWh/100 χλμ.). Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε οικιακό δίκτυο με μέγιστη ισχύ έως 11  kW σε χρόνο δυόμιση ωρών έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας και σε τρεισήμισι ώρες για το 100%. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης επιτοίχιου φορτιστή (Wallbox), καθώς και η φόρτιση σε δημόσιο φορτιστή έως 50 kW σε χρόνο 35 λεπτών έως το 80 της μέγιστης δυναμικής του συσσωρευτή ενέργειας – σε κάθε περίπτωση η μπαταρία του Cooper SE μπορεί να φορτιστεί σε δίκτυο AC ή DC χρησιμοποιώντας τα βύσματα τύπου Type 2 και CCS Combo 2.

Στο MINI Cooper SE Countryman ALL4 οι δύο κινητήριες μονάδες – ηλεκτρικός και θερμικός – αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 220 ίππων και ροπή 385 Nm, με τον 3κύλινδρο 1.500άρη της εταιρείας να συνεισφέρει 125 ίππους και 220 Nm ροπής κινώντας τους εμπρός τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα 95 ίππους και 165 Nm τροφοδοτώντας τους πίσω. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 10 kWh παρέχει στο νέο Mini Cooper SE Countryman ALL4 μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 55-61 χιλιομέτρων (με μέγιστη ταχύτητα ηλεκτρικής κίνησης τα 135 χλμ./ώρα.), σύμφωνα με τις υποσχέσεις του κατασκευαστή.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 - MINI Cooper SE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Cooper SE Countryman ALL4 - MINI Cooper SE
  • MINI Cooper SE Countryman ALL4 - MINI Cooper SE
  • MINI Cooper SE Countryman ALL4 - MINI Cooper SE
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ